Bomben-special med Umeåmaffian
GULDRUMMET

Bomben-special med Umeåmaffian

för 1 år sedan

Hockeysäsongen igång och Svenska Spel fortsätter med den fina traditionen att trycka in extrapengar på SHL-Bomben på torsdagar! 300.000 kronor extra ikväll och fet omsättning väntar - och ett fett odds, får vi hoppas! Umeåmaffian ger sin syn på kvällens matcher.

--

LEKSAND-RÖGLE

Vi rankar ner Leksand jämfört med förra säsongen, inget snack om det. Trea i grundserien i våras, det kan vi inte tänka oss att dalmasarna kommer vara nära. Vi har sett det svänga om Leksand förr, minst sagt, och det ska verkligen understrykas hur mycket Hrivik och Cehlarik betydde förra säsongen. Keepern Juvonen också ett tapp. Självklart har Leksand försökt värva och det går att snacka upp namnen en del - men det är stora skridskor att fylla. Började med hemmatorsk mot Malmö och nu kommer nya skåningar på besök. Även Rögle går att snacka ner en aning. Det har varit given framåtrörelse flera säsonger i rad och i våras spelade man SM-final efter en överlag strålande säsong. Missade dock guldet och frågan är om det inte var den stora chansen? Nåja, har gjort det bra i CHL (mött klart tuffare motstånd än vad Leksand gjort där) och såg stabilt ut när Örebro bortabesegrades. Folket dock på väg att gå för hårt på Rögle här. Vår huvudtanke på Bomben kommer bli målsnålt, vi kommer garanterat betala för "nollorna".
 

SKELLEFTEÅ-FRÖLUNDA

Kul Bomben-match: vi har sett flera häftiga möten och mer eller mindre anmärkningsvärda resultat mellan dessa. Vi tycker att att det är "rolig" profil på båda lagen även denna säsong. Skellefteå svängigt i CHL innan man i lördags bortaslog Djurgården övertygande. Möller/Lindström in i poängprotokollet direkt, vilket ej ska underskattas, och nye Mascherin ser ut som en hit. För Frölunda pratas det om en revanschsäsong och man kom också ut flygande i premiären mot Brynäs - bara för att sedan klanta bort det. Utvisningarna en faktor och forceringen i slutperioden var en liten besvikelse. Frölundas lägstanivå har varit extremt låg de senaste säsongerna, minns det horribla slutspelet i våras, men man har också haft förmågan att studsa upp. Det finns mycket ledarskap i laget och vi vädrar någonting bra ikväll. Skellefteå streckas till ganska tydlig favorit och som umebor blir det vår plikt att då gå emot... Det har som sagt ofta blivit häftigt mellan lagen - vi kommer strecka högt, exempelvis är 4, 5 och kanske 6 på Frölunda roliga grejer att jobba med.
 

VÄXJÖ-ÖREBRO

Mästarna Växjö började med att stå upp bra och gå en jämn fight mot ett haussat Färjestad - gott så och visst finns mycket att gilla med Växjö, inte minst coach Hallam. Baserat på att det blev SM-guld i våras blir det ändå givet att ranka ner Växjö ganska tydligt, några tuffa tapp och vi tycker inte att det känns särskilt intressant på det stora. Vi gillar ett Örebro med dubbel revanschlust här. Dels vill man upp på banan efter småtrött premiärinsats och 2-3 mot Rögle, dels vill man förstås ta revansch på Växjö efter den tighta semifinalen i våras där Örebro torskade femte och avgörande. Örebros finnsatsning känns rejäl och vi tycker att Örebro jobbat rätt i några år nu, vår feeling är att det kan bli riktigt, riktigt bra denna säsong. Av tradition är detta en jättetuff arena för Örebro men vi kommer absolut få med bortasegern på våra system. 4 och 5 på Örebro ringas in som spännande tecken, inte minst.


Vi har en bunt Bomber öppnade till kvällen - välkommen ombord:
 

Umeåmaffians Bombgrupp - 1100 kr.
Umeåmaffian Smäller Bomben XL - 990 kr.
Umeåmaffians Tre på Varje X6 - 485 kr.
Umeåmaffians Miljontorsdag - 380 kr.
Umeåmaffians Hockeyaction - 159 kr.
Umeåmaffians Tre på Varje - 135 kr.
 

Kul också att Powerplay nu börjar komma igång på allvar - gott om system tillgängliga även där. Släpp pucken!

Umeåmaffian

Umeåmaffian

Spelexpert