GULDRUMMET

Europatips med Conference League

för 1 år sedan

Ett formtoppat Andelstorget tar sig an kvällens Europatips där majoriteten av matcherna är från kvalet till Conference League. Många för det “otränade” ögat helt okända lag och även vi måste analysera grundligt för att syna vissa lag i sömmarna.


Våra experter ger som vanligt sina tankar om omgången, alltid gratis i Guldrummet.

 

--

 

Bästa spiken?

 

Sporttjänsten: Finns en hel del att välja på i skrivande stund och man bör tänka på att procenten lär flytta sig rätt rejält i flera matcher fram till spelstopp. I match 13 lär spelvärdet på Riga FC i alla fall bestå - än så länge kraftigt understreckat mot maltesiska Hibernians. Vi misstänker att rätt många låtit sig luras och tror att det är skotskt motstånd men detta Hibernians kommer alltså från Malta... Det är skillnad, det. Hibernians skrällde till 17 gånger pengarna i första mötet och det vore väldigt "standard" om Riga nu vänder på steken. Riga, som stod upp bra mot Malmö FF i CL-kvalet (1-2 totalt), spikas stadigt.


Umeåmaffian: För några somrar sedan var Dundalk småspännande. Ägde Irland och gjorde ett gäng bra resultat i Europa. Det var då, det - HELT nytt läge nu. Har tappat oerhört mycket och denna säsong har man fler förluster än segrar och minusmålskillnad i ligaspelet. Ett lag med ett sådant facit i den skräpligan har ingenting att hämta i Europa, thats it. Därför var 2-2 borta mot Vitesse rejält överraskande. Vitesse dominerade dock rejält och gjorde sin första match för säsongen. Det blir enkelt att räkna med bättre skärpa från holländarna ikväll och även om vi känner till att det är en bunt avbräck hos Vitesse tror vi hårt på mycket enkel resa. Vi blir inte förvånade om Vitesse vinner med typ 3-0 ikväll. Det ser ut att bli glädjande låg procent på Vitesse och sticker inte procenten iväg alldeles för mycket spikar vi Vitesse på ALLT ikväll.


Ricky: Galatasaray är inte vad man en gång var trots att laget blev tvåa i förra årets ligaspel. Det är inte riktigt lika stjärntätt som för några år sedan och här får man höja sig om ska gå vidare. Första mötet slutade 1-1 men Galatasaray var det klart bättre laget. St Johnstone har gjort det bra hittills men ska vara korta i rocken om turkarna får spelet att stämma. Till 52% är spiken på Galatasaray inte överspelad åtminstone. 

Andelstorget: Vi kommer inte krångla till vår bästa spik utan det blir storfavoriten Feyenoord som vann första mötet med klara 3-0. Hela 11 skott på mål fick man iväg den matchen och även om laget mer eller mindre är klara här så tror vi att man avgör tidigt. Bortalaget känns nog uppgivna på förhand och bör ha fokus på annat. Stensäker spik tror vi.

 

Roligaste skrällen?

 

Sporttjänsten: Att nordirländska Larne ska vända på 0-4-steken mot portugiska Pacos Ferreira finns förstås inte någonstans på kartan. Larne kommer dock INTE att skita i det. Detta är jättestort för den lilla klubben och nordirländsk stolthet ska inte underskattas. Dessutom har man inget ligaspel att bry sig om, ligan har inte kommit igång. Pacos är däremot igång med ligan och nu åker man till Nordirland mest bara för att rulla bort tiden. Kommer från Portugal men är inte ens jämförbara med bjässarna där - ska absolut inte överskattas och då man tål förlust med några bollar vill vi absolut inte lita på leveransen här. Vi kan lätt se Larne kriga till sig 1-0 eller liknande!
 

Umeåmaffian: Feyenoord är inget favoritlag för oss - har långa stunder varit överskattat på senare år. Iskall femteplats i våras och i somras stack storstjärnan Berghuis till Ajax, ärkerivalen. Ett dråpslag. Feyenoord nosade på monsterfiasko mot dritgänget Drita i första rundan och det blev naturligt att tvivla på Feyenoord inför första ronden mot Luzern förra veckan. Där träffade dock Feyenoord rätt och vann 3-0 - mycket välbehövligt. När man nu står som kupongens största favorit kommer vi dock verkligen inte att spika. Har seriepremiär till helgen och med 3-0 i ryggen här kan det bli rätt segt. Luzern har en del stolthet att reparera och bör komma med vettig inställning till häftiga De Kuip, trots omöjligt utgångsläge. Att detta "spelas av" och landar på 1-1 eller liknande är ett scenario att gilla!


Ricky: Sochi ska ner till Belgrad för en tuff bortamatch och dessutom lirade laget bara för några dagar sen i ligaspelet. 1-1 slutade första mötet och trots att jag inte vet mycket om Ryssarna verkar första mötet varit mycket jämn. Procenten är förvånansvärt låga på bortalaget här så till 15% (ska vara 25 enligt odds) blir det ett givet streck för mig.

Andelstorget: Hibernian från Skottland fick 1-1 hemma mot Rijeka sist och vänder nu till Kroatien för returen. Båda lagen är mycket svårslagna för stunden och tillsammans har dom fått med sig minst en pinne 19/20 senaste matcherna. I hemmamatchen verkar Skottarna legat närmast segern och blir oväntat lite betrodda här endast på 18%. Det är aldrig lätt att vinna nere på Balkan men sådana här streck är givna för oss sett till det höga spelvärdet.
 

Gott om system att välja bland - du når direkt till andelarna genom att klicka på system nedan!

 

Umeåmaffians Åtta Helgarderade - 601 kr.

Umeåmaffians 13 rätt för 500 - 500 kr.

Sporttjänsten Super - 480 kr.

Umeåmaffian Tar Över Europa XL - 320 kr.
Rickys Spelvärda Åttabitars - 200 kr.

Andelstorgets Experter - 179 kr.

Sporttjänsten Lilla Extra - 165 kr.

Andelstorgets Hunka - 100 kr.

Andelstorgets Femtiolapp - 51 kr.

 

Lycka till med kvällens “shopping” - och som synes i butiken har vi även smällt upp andelarna till Stryktipset där Premier League kliver in!

Andelstorget

Andelstorget

Spelexpert