GULDRUMMET

Europatipset 7/9

för 1 år sedan

Europatipset en tisdag kanske inte är det vanligaste men ack så trevligt. Landslagsfotbollen i Europa ska rundas av för denna gången innan vi vänder tillbaka till klubblagsfotbollen i helgen (då med jackpot på Stryktipset)

 

Andelstorgets experter tillsammans med Umeåmaffian har sedan igår synat omgången och ger här sina bästa drag.

 

Bästa spiken? 

 

Andelstorget: Vi kommer att bygga systemet kring en stark favoritspik och gardera flera andra vi tycker är svagare. Danmark däremot är inne i en ruskigt bra period och är för dagen ett av Europas hetaste landslag. Laget är homogent och alla vet sina roller. Dessutom besitter laget en hel del spets vilket är avgörande faktor om man ska bli att räkna med i fler mästerskap. Israel ser ”raden” bättre ut än vad den är, cred ska laget ha för att vinner matcherna men det är med en hel del tur och extrem effektivitet inblandat. Vi tror Israel väger lätt mot ett stekhett Danmark på hemmaplan inför storpublik. Spik!


Umeåmaffian: Många storfavoriter som synes men vårt val under denna rubrik blir faktiskt självaste Sverige. Procenten blir som alltid hög på Sverige men med så många storfavoriter i övrigt kommer "folket" ändå unna sig en och annan gardering. Då spikar vi gärna, för att hitta garderingar på andra håll istället. Sveriges insats mot Spanien var klass och nu tycker vi att svårighetsgraden inför Grekland borta överdrivs på sina håll. Grekland har väl kravlat sig upp ur den värsta svackan - det var pinsamt några år - men fortfarande är det blekt. Inte bra mot Kosovo i helgen och till slut släppte man in kvitteringen. Den typen av moralsänkare behöver inte Grekland. Som läget är i tabellen räknas nu BARA tre pinnar för greken - vi räknar med att Isak/Kulusevski kommer bli väldigt tongivande igen. Ovanligt stark Sverige-feeling, måste vi säga!

 

Bästa skrällen?

 

Andelstorget: Det finns ett par riktigt streckvärda på kupongen och kanske framförallt Cyprioterna till i nuläget endast 4 (!) procent. Slovakien har ingen rolig formkurva och har med EM inräknat fyra raka torsk. Ett landslag för dagen mer eller mindre utan profiler. När dessa lag möttes i mars så blev det faktiskt 0-0 på Cyperns hemmaplan. Undertecknad såg inte matchen men statistiken vittnar om en relativt jämn batalj. Nog ska Slovakerna vara klara favoriter hemma men ett landslag som så sällan vinner och inte alls är på samma nivå som för ett par år sedan måste vi försöka fälla. Här kommer vi helgardera!
 

Umeåmaffian: Den av kupongens storfavoriter mest bäst "chans" att bränna bara måste vara Montenegro. Började kvalet med några favoritsegrar men är nu nere på jorden och den förväntade fjärdeplatsen i en tuff grupp. Stal en pinne i Turkiet förra veckan men blev sedan helt och hållet avklätt i Eindhoven i helgen. Helt annan typ av matchbild nu och den omställningen kan bli bökig. Osäker status på Jovetic, fortfarande landets mest begåvade spelare i offensiven. Han avgjorde vårmötet i 83:e - där fick alltså Montenegro slita och även om det nu är hemmaplan och även om Lettland fortfarande är kallt måste vi söka favoritfallet när procenten ser ut som dom gör.

 

SPELA MED OSS PÅ EUROPATIPSET

 

/Andelstorget

Andelstorget

Andelstorget

Spelexpert