Extra viktig koll inför Europatipset idag
GULDRUMMET

Extra viktig koll inför Europatipset idag

för 1 år sedan

Europa League-finalen Villarreal-Manchester United inleder Europatipset och det är ju inga konstigheter - men sen... Lag som Köge, Altay och Arouca behöver synas i jakten på 13 rätt och som tur är känner vi några grabbar som älskar utmaningen. Att kolla in vår Europatipset-panel känns extra viktigt denna gång!

--

Kvällens bästa spik?
 

Ricky: Jag hittar mitt spikförslag i Turkiet där play-off spel till högstaligan pågår. Altay är klar favorit enligt oddsen att vinna denna (runt 56%). Till procenten på Europatipset är laget inte i ens favorit i nuläget vilket så klart är skevt. Altay ska vara det något starkare laget i grunden och trots att det säkert blir tight går det inte blunda för det fina värdet här.
 

Umeåmaffian: Vi vill ju egentligen vara ganska roliga men de danska storfavoriterna Silkeborg och Viborg är svåra att komma undan. Har stått i fullständig särklass i denna serie - ikväll handlar det om slutomgång, på hemmaplan för båda två, och vi räknar med att man öser vidare även ikväll.  Kanske framförallt Silkeborg, som inte torskat sedan december (!) - vore väl himla onödigt att sumpa den sviten ikväll. Vi hittar potential till utdelning i andra matcher - denna urstarka spikduo dödar INTE kupongen.
 

Sporttjänsten: Vi har alltid gillat Norge och därmed är vi förstås jättepeppade på denna kupong! Sogndal är en bra spik i match 2 mot Fredrikstad - det är alldeles uppenbart att folket går för hårt på de inledande resultaten. Sogndal kan betydligt bättre. Var extremt nära uppflyttning i vintras och bör vara ett lag för toppen även i år. Fredrikstad är en klubb på rätt väg igen efter några krisår men de inledande segrarna bör inte övervärderas. Solklart tuffaste uppgiften hittills ikväll och då går vi på torsk. Ser ut att bli kanonvärde på Sogndal!
 

Andelstorget: Sandnes har torskat sina två inledande matcher för säsongen men har nu klart vettigare uppgift i Ullensaker/Kisa som förväntas stångas i botten. Sandnes hängde med Fredrikstad bra sist och hade inte varit oförtjänta av en poäng enligt rapporter. Oddsmässigt har ettan droppat under dagen och  till runt 60% ska det vara spelvärt. Vi bygger systemet kring denna spik.
 

Kvällens bästa skräll?
 

Ricky: Det finns två stora favoriter i Danmark i match 5 och 6 på kupongen. Att gardera den ena och spika den andra känns som ett upplägg som varken är för vågat eller för fegt. Viborg ska ha en straffspark mot svage Köge (som förlorar varje match) så istället garderar jag Silkeborg och plockar med tvåan på Fredericia till smaskiga 6%. Matchen gäller inget då Silkeborg redan är klara för uppflyttning och kan säkert rotera en hel del här. Oddsen går svagt upp på hemmalaget vilket kan tala för det.
 

Umeåmaffian: Precis som "alla andra" följde vi Bodö/Glimt med stort intresse förra säsongen. Helt sanslös säsong där man vann 26 av 30 matcher och gjorde rubbade 103 mål. Att Bodö var snuskigt bra vet Haugesund... 6-1 och 4-0 till Bodö. Nu är Bodö direkt bra igång igen men det måste ändå sägas att förra säsongen var en extremsäsong som helt enkelt inte går att följa upp. Trion Junker/Zinckernagel/Hauge var sanslös med totalt 100 poäng (60 mål, 40 ass) - samtliga dessa har lämnat. Nog överskattas det nuvarande Bodö en aning..? Haugesund har inlett med trista men stabila insatser och till dessa procent ger vi gästerna chanserna att hålla emot.
 

Sporttjänsten: Ni som följt oss vet att Villarreal alltid har stått högt i kurs - verkligen inget undantag denna säsong. Vi är väldigt förtjusta i laget och vi blir inte ett dugg förvånade om man ikväll slår Manchester United och håller Spaniens enormt starka Europa League-tradition vid liv. Att spelvärdet hittas på Villarreal är alldeles uppenbart - och som kupongen ser ut i övrigt vore det nyttigt att fälla United, för utdelningens skull.
 

Andelstorget: Vi kan inte blunda för att det finns skrällpotential i Vålerengen idag. Molde är rankade topp-3 i ligan och gjorde fina prestationer i Europa League förra säsongen. Vålerengen har dock ett vettigt lag denna säsong och svenskbekantingen Vidar Örn Kjartansson som centertank går inget lag säkert. Till 12% när oddsen indikerar att laget ska ha närmare 30% går det inte utelämna denna skrällen. Given på kupongen!

--

 

Som vanligt blir utmaningen att hitta rätt väg mellan spikar och skrällar - jobbet i full gång hos våra spelläggare. Fritt fram att hoppa in i systemen enligt länkarna nedan:

Umeåmaffians 13 rätt för 500 - 500 kr.
Sporttjänsten Super - 480 kr.
Umeåmaffian tar över Europa XL - 320 kr.
Andelstorgets Experter - 179 kr.
Rickys Spelvärda - 143 kr.
Rickys Spelvärda åttabitars - 200 kr.
Andelstorgets femtiolapp - 51 kr.
Umeåmaffian tar över Europa - 160 kr.

Lycka till!
 

Andelstorget

Andelstorget

Spelexpert