Fyra spikar och fyra skrällar att plocka
GULDRUMMET

Fyra spikar och fyra skrällar att plocka

för 1 år sedan

Det börjar bli fin trend i vårt lag igen - bra pengar in på Topptipset så sent som igår och ikväll finns alla möjligheter igen. En klasskupong av Europatipset står på menyn och vi har samlat ihop några vinnande tankar från en bunt spelläggare. Håll tillgodo!

 

--

 

Kvällens spik?

 

Andelstorget: Feyenoord missade detta år direktplats till Europa-spel och tvingas nu kvala för den sista platsen. Endast två poäng ifrån direktplatsen och det är väl främst på grund av att man spelat alldeles för många kryss. Här hemma har man bara torskat två gånger denna säsongen. Sparta tog sista kvalplatsen men var hela 12 poäng efter Feyenoord. Ettan som i nuläget är streckad i paritet med vinnaroddset känns som en bra spik i en annars småklurig omgång.
 

Sporttjänsten: Trots dramatiken senast är Liverpool ett tryggt val, det vore riktigt tokigt om man brände detta läge. Ett bra mycket roligare val under denna rubrik är Atalanta. Klubben vore SÅ värd en titel efter de senaste årens framgångssaga. För Juventus är läget lite speciellt, minst sagt. För att nå Champions League måste man i helgen slå Bologna och samtidigt hoppas att Milan tappar poäng - mot just Atalanta... Öppet mål för den som gillar konspirationsteorier: Atalanta "får" cuptiteln i utbyte mot en vass insats till helgen? Well, vi tror hur som helst hårt på det klart mer välmående Atalanta!
 

Umeåmaffian: Arsenal, som ser ut att bli en aning bortglömt som spik. Skönt att slå Chelsea förra veckan och nu kommer man utvilat inför detta derby. Fem raka utan seger mot Crystal Palace - nog kan Arsenal hitta motivation i att bryta den pinsamma sviten. Crystal Palace har mestadels varit skräp under våren. Lite roligare intryck på sistone men sådan matchbild är knappast melodin mot Arsenal. Vi ser värdet i att lita på Arsenal ikväll.
 

Ricky: Jag tar inte ut svängarna direkt och trots att Liverpool har haft förbenat svårt att slå ”sämre” lagen denna säsong och effektiviteten ofta saknas så har jag svårt att tro man inte tar denna chans att nå CL-plats som man nu fått tack vare att andra lag gjort bort sig. Burnley var helt under isen senast och fick stryk med klara 4-0. Verkar vara sugna på semester där. 85% är något högt på Liverpool men jag garderar hellre på andra ställen. Stark spik!
 

Kvällens skräll?
 

Andelstorget: Everton gav nog bort chansen att nå Europa-spel i och med torsken senast mot Sheffield United. Nu är motståndet klart tuffare och även om Wolves ej presterat för fem öre denna säsong så är truppen inte mycket sämre än Evertons. Båda lagen är extremt mycket upp och ner och det är svårt att få något grepp om hur dagsformen ligger. Hur som helst så är det svårt att spika Everton som storfavorit i befintligt skick, Wolves har verktyg och vapen att hota här. 17% är så klart trevligt i nuläget.

Sporttjänsten: I Holland är det "kval till Conference League-kvalet" ikväll. Kanske ingen jättegrej för bjässen Feyenoord - betydligt roligare för Sparta Rotterdam. Detta är ett derby där Sparta historiskt sett inte ens är lillebror till Feyenoord. För Sparta, som avslutade grundserien superstabilt, vore det gigantiskt att slå ut självaste Feyenoord på självaste De Kuip. Vi kan LÄTT se detta bli en rysare och jobbar Sparta-skräll.
 

Umeåmaffian: Finns en del att välja på men ca 10 procent på Standard Liege mot Gent kan vi inte låta passera. Vi har koll på läget: all tabellmotivation hos Gent. Standard har dock en hel del att reparera - fansen gick till attack efter senaste torsken och tar man det på "rätt" sätt bör det bli inställning ikväll. I grundserien var Standard före och när lagen möttes för bara elva dagar sedan vann Standard. Mycket talar för att Gent måste ha tre poäng - kan bli småskön matchbild för Standard, därmed. Tvåan solklar att få med.
 

Ricky: Newcastle känns lite pånyttfödda och gjorde 3 (!) mål senast mot City som förvisso roterade en hel del. Likväl imponerande och offensiven med Willock, Saint-Maximin osv är intressant. Dock är det svårt att se Newcastle som såhär stor favorit (65%) i en betydelselös match och Sheffield United visade karaktär när man slog Everton senast. Till 15% måste jag ha med Sheffield United som jag spår vill avsluta säsongen med stil trots degraderingen. Alla tecknen rekommenderas här!

Massor med festliga system att välja på i olika prisklasser - välkommen ombord via direktlänkarna nedan:

Umeåmaffians 13 rätt för 500 - 500 kr.
Sporttjänsten Super - 480 kr.
Umeåmaffian tar över Europa XL - 320 kr.
Andelstorgets Special - 239 kr.
Andelstorgets Experter - 179 kr.
Umeåmaffian tar över Europa - 160 kr.
Rickys Spelvärda - 143 kr.
Andelstorgets Femtiolapp - 51 kr.

Stort lycka till och fortsätt att hålla koll i butiken - exempelvis gör vi oss redo för hockey-VM som börjar på fredag, där kommer vi ha fin koll och roliga system!
 

Andelstorget

Andelstorget

Spelexpert