GULDRUMMET

Kvalkanoner med Umeåmaffian

för 1 år sedan

Europatipset med 100% VM-kval på torsdagen! Väldigt kittlande, speciellt då kupongen toppas av Sverige-Spanien. Landslagsfotbollen står högt i kurs hos Umeåmaffian som här får skjuta ut några intressanta tankar.

--

Det lilla gnället först: hade inte herr Ronaldo gjort 2-1 på stopptid hade vi lirat in en kvarts miljon på Umeåmaffians Toppstrid X10 igår. Nåja, 30.000 in där och även på Umeåmaffians Tyngsta var ju i alla fall bra. Ikväll ska 8 rätt bli 13 då Europatipset står i fokus. Vi har några tidiga, starka tankar och börjar SJÄLVKLART med Andorra-San Marino!

 

Detta är förstås kupongens riktiga skräpmatch - men lagen ska ändå placeras i olika kärl i sopsorteringen. San Marino är verkligen sämst. 1-51 i målskillnad i senaste VM-kvalet och det mest anmärkningsvärda var väl att man faktiskt gjorde ett mål... Det misslyckades man med förra hösten, totalt fyra matcher mot Gibraltar och Liechtenstein gav noll mål framåt. Andorra är givetvis inte heller bra men ska ändå behandlas lite annorlunda. Gjorde faktiskt flera bra insatser i förra EM-kvalet (3-20 en ganska positiv målskillnad med Andorras mått mätt) och i Nations League kryssade man mot Malta och Lettland. Vi vill också flika in att Andorra alltså spelade 3-3 mot England förra hösten - på U21-nivå förvisso, men ändå ett kvitto på att man kan spela fotboll i det hårt spanskdoftande landet. Nej, det är faktiskt klasskillnad här och vi spikar Andorra rakt ut.
 

Sverige-Spanien bör förstås nämnas: "retroaktiv utdelning" för Spanien är tyvärr vår bestämda feeling och det är verkligen inte fel att spika Spanien. Samtidigt respekterar vi fortfarande Janne i dessa uppgifter och ett par garderingar kommer absolut att smygas med.
 

Ett drag vi gillar är Rumänien. Inte direkt Europas mest välmående landslag men ändå hygglig kapacitet. Gästar nu ett Island som är omskakat efter "sexskandalen". Island har fallit snabbt och hårt - vi är INTE förvånade och i en match där krysset är iskallt för båda lagen tar vi gärna fasta på den isländska krisen. Rumänien en fullt möjlig spik som ger ett rejält försprång!
 

Fem sydamerikanska matcher längst ner: alltid intressant att jobba med, det är sällan "så enkelt som det ser ut". Chile-Brasilien blir en av nycklarna för oss då Brasilien ska fällas. Har redan säkrat sin VM-biljett, i praktiken. Fokus ligger nu främst på söndagen då man ställs mot ärkerival Argentina, en drabbning som blir extra het efter Copa America-finalen i somras. Brasilien saknar hela sin Premier League-skörd vilket ju innebär rejäla minus. Tveksam status på Neymar dessutom, comebackade ju så sent  som i söndags. Chile i stort poängbehov och vi garderar verkligen för skräll här!

 

Det borde bli bra ikväll - vi har följande system öppnade på Europatipset:

 

Umeåmaffians Lyxlirare - 2100 kr.

Umeåmaffians 13 rätt för 500 - 500 kr.

Umeåmaffians Ramstarka - 360 kr.

Umeåmaffian Tar Över Europa - 160 kr.

I övrigt ska vi förstås trycka in nya “åttor” på Topptipset och även Powerplay - och så är vår Bombfest öppnad med Sverige-Spanien! Vi kör!
 

Umeåmaffian

Umeåmaffian

Spelexpert