GULDRUMMET

Napoli och PSG gillas av Sporttjänsten

för 1 år sedan

Du som följer Sporttjänsten vet att det "ylas" rejält på deras sajt just nu: det är helt enkelt ruskigt bra spelform. 11 rätt och klart nära på Stryktips-andelarna igår - hela vägen på Europatipset idag? Här lyfter formexperterna fram tre av deras viktigaste jackpottankar.

--

Vi ropade ut Napoli borta mot Milan förra söndagen och nu gillar vi läget igen, borta mot Roma denna gång. Det är nya krafter hos Napoli, ganska uppenbart. Pallade inte riktigt spelschemat när det var som tyngst och drogs med trupptrubbel. Klart bättre nu och vi kan se Napoli lösa topp-4 till slut. Däremot blir vi klart förvånade om Roma fixar det. Vi har belyst det förr: Roma duger inte riktigt i stormatcherna. Är 0-3-5 i säsongens matcher mot storlagen och exempelvis minns vi höstmötet mellan dessa lag, då Napoli rullade iväg till 4-0. För Roma fortsätter det hårda schemat och så sent som i torsdags var man ju i Ukraina. Roterade en del men inte jättemycket och truppläget är inte klockrent, med Veretout som tyngsta minus. Om inte Napoli-procenten sticker iväg alltför mycket kommer vi att spika bortasegern!

 

I Frankrike följer vi den underbara toppstriden mycket noga och ikväll spelas en riktig nyckel: Lyon-PSG. Duon är tre poäng bakom ett Lille som lär vinna idag - detta handlar alltså om vilka som ska haka på och vilka som ska hängas av, utan större överdrift. Vi är helt och hållet inne på att PSG spänner musklerna här. Mötte just Lille i veckan och vann med 3-0. Visst, det handlade "bara" om cupen - men ändå ett resultat som sände signaler. Nu är Neymar dessutom tillbaka i truppen och givetvis är det en ruskig boost. Lyon är ett jättefint lag men nu har man fått slita i flera matcher på sistone och i skarpt läge, som ikväll...nej, då väger man trots allt lite lätt när motståndet heter PSG. Vi lutar bestämt åt att PSG-spik är det bästa valet här.

 

Vi nämner också Montpellier-Bordeaux. Inte säsongens häftigaste match rent fotbollsmässigt - men på Europatipset ser det ut som en nyckel. Över 60 procent på ettan är ju nämligen svårt att köpa. Montpellier är ett "actiongäng" som behöver trycka på för tre poäng i jakten på femteplatsen (Europa). Har dock bränt som favorit på sistone och det kan man absolut göra igen. Bordeaux är ett rätt trist lag men senast bröt man en negativ trend och man är bara fem poäng bakom dagens motståndare. Här för Bordeaux tillbaka välkände Koscielny i försvaret och på topp fick högtempokoreanen Hwang islossning senast. Han borde kunna passa bra även idag. Hemmafavören är svår att snacka upp och i jakten på stora pengar blir det solklart för oss att jobba Bordeuax här.

 

Vi har onekligen toppform på kontoret och visst har vi gjort oss redo för 13 rätt och en riktig fullträff. Två system att välja på - välkommen ombord!

 

Sporttjänsten - 192 kr.
Sporttjänsten Super - 480 kr.

Sporttjänsten

Sporttjänsten

Tipstjänst