OLLES HÖRNA, V75 Jägersro 10 april
OLLES HÖRNA

OLLES HÖRNA, V75 Jägersro 10 april

för 1 vecka sedan

Andelstorgets travkunnige expert Olle Berntsson lämnar varje torsdag sin fullmatade V75-analys här i Olles Hörna på Andelstorget.se. Olles Hörna innehåller spetsanalyser, loppanalyser och fullständig rankning. Du kan följa Olle via det sociala verktyget Twitter @OlleBerntsson1.

På lördag avgörs V75 på Jägersro, nedan hittar du Olles enormt välgenomarbetade V75-jobb.

HÄR SPELAR DU V75 MED OLLE
 

        AVDELNING 1

           SPETSANALYS

1 Gravity Pace har kommit iväg ganska vettigt från spår ett på tillägg tidigare så jag tror att Stefan kan få honom att trampa iväg bra härifrån. Det lär dock bli svårt att ta emot 2 Run Brodde Run som inte startar i volt särskilt ofta numera, men på sju tidigare försök har han spetsat sex gånger. 3 Scorpion´s Madness är kvick bakom bilen och kan öppna bra även i volt, men då måste han sköta sig. Hästen är spänd av sig med aktuell startmetod och fyra av nio starter i volt har resulterat i startgalopp. 4 Gazza B.R. öppnar hyggligt men är ingen raket och 5 Mystic Mom är som snabbast efter en bit när han fått upp farten och därför är snävt spår ingen höjdare. 6 Laradja Vrijthout är lite svårbedömd då han är snabb bakom bilen men gör första starten i svensk voltstart. Hade ledhjälp i en start i Mons för några år sedan i alla fall och jag vill inte gissa fullt ut på att han löser det med bravur trots att Conrad låter väldigt säker. Men normalt sett trampar han iväg vettigt och sitter tidigt i spets. 7 Cutty Sark är lite svårbedömd. Jag får inget intryck av att han är någon snabbstartare men tränaren tror att han kan öppna vettigt.

 

SPETSFAVORIT: 6 LARADJA VRIJTHOUT

 

RYGG LEDAREN: 2 RUN BRODDE RUN

 

SEKUNDÄRA SPETSHÄSTAR

 

2 RUN BRODDE RUN

4 GAZZA B.R.
 

           LOPPANALYS

Uppgiften kan se perfekt ut för Lugauers nya ämne 6 Laradja Vrijthout och ja, det kanske är så enkelt som att han spetsar och leder hela vägen. Vad vet jag? Det jag vet är i alla fall att hästen gör debut i svensk voltstart och det är inte alltid helt enkelt. Hästen har haft ledhjälp en gång tidigare i volten på mons i ett lopp mot bland andra Lover Boy. Han har efter det startat två gånger ytterligare med den startmetoden, men trots att jag har letat febrilt har jag inte fått tag på någon loppfilm. Nåväl, fungerar han fullt ut och Elias träffar rätt, ja då sitter han säkert i spets efter en bit för snabb i fötterna är hästen och Conrad låter väldigt “confident” angående att det ska gå bra. Men det får inte strula någonting här och jag vill inte lita fullt ut på en så pass hårt betrodd häst. Men bra chans är det utan strul för det är en häst med riktig motor.

 

2 Run Brodde Run är favorit till positionen i rygg på ledaren och de springer nog inte ifrån hästen. Han har ju hakat på bland andra Ike Schermer från den positionen över två varv på aktuell bana tidigare. Hästen fick ge sig mot Rotate från spets senast, men insatsen får bedömas som klart bra och vi har ju sett hur tuff Rotate har varit på slutet. Tidigt bud och ser inte ut att bli så hårt streckad.

 

Ettan försvinner högst upp i raden på 9 M.T.Oscar efter den här starten och då brukar det vara lite extra påställt ibland. Han var fortsatt bra senast, men det är ju inte den typen som bara sveper ett fält på speed och när Rotate var så bra i dödens så var det inte lätt att ta sig förbi i tredjespår. Sköter han sig bara i volten här behöver inte läget vara allt för tokigt då han sitter i andraspår omgående och nog är han tuffare än flera av motståndarna. Men det krävs som sagt att han bjuds in lite i matchen, för det kommer att gå fort på ett vårsnabbt “Jägers”.

 

Även på 5 Mystic Mom försvinner ettan längst upp efter den här starten. Riordan har ju en ganska bra häst i den här och han har mött en del kanoner  i karriären. Senast kunde han inte ta något från kön när Easy Cash och Demon Ima satte upp tempot i en mycket snabb avslutning, men han hakade ändå på likt resterande och klockades till runt 1.10,0/700 och det går inte att klaga på. Magnus har gjort det bra bakom hästen tidigare och häst och kusk verkar trivas tillsammans. Ska räknas med vissa möjligheter.

 

4 Gazza B.R. måste också räknas. Hästen har utvecklats på slutet och såg kraftfull ut vid avancemang 800 har kvar senast. Han gick starkt hela vägen trots spår och jag hade runt 1.10,0 på klockan. 

 

12 Lucky Truc är fartfylld och kommer närmast från en tuff klass 2-final. Fick där vandra i dödens sista varvet och tempot skruvades upp ordentligt på bortre långsidan. Det blev lite för tufft men han höll ändå bra till tredjeplatsen och med lite klaff kan han duga även här även om han inte är jättehet.

 

RANKING

A-HÄSTAR

6 LARADJA VRIJTHOUT

2 RUN BRODDE RUN

B-HÄSTAR

9 M.T.OSCAR

5 MYSTIC MOM

4 GAZZA B.R.

B/C-HÄSTAR

12 LUCKY TRUC

C-HÄSTAR

1 GRAVITY PACE

3 SCORPION´S MADNESS

7 CUTTY SARK

8 MONCLER BO

11 LORD HORSE

D-HÄSTAR

10 FORREST HORNLINE

 

Marc Elias får tipset i V75-1 med 6 LARADJA VRIJTHOUT.


 

        AVDELNING 2

           SPETSANALYS

1 Domingoa är snabb ut, har ett perfekt läge, slipper springspårshästar och förstärks med Erik. Det kan inte bli så mycket mer lämpligt för initial spets och från början tänkte jag att Erik sitter behändigt i spets när de utropar “kör”. Men 5 Bambi A.F. är också väldigt snabb iväg och Uhrberg är även han väldigt skicklig. Spår fem är inte så tokigt när du slipper springspåren utvändigt och det är väl det ekipaget som skulle kunna stöka initialt även om det blir tufft att ta sig förbi.

 

SPETSFAVORIT: 1 DOMINGOA

 

RYGG LEDAREN: 5 BAMBI A.F.

 

SEKUNDÄRA SPETSHÄSTAR

 

3 LADY BELUGA

5 BAMBI A.F.
 

           LOPPANALYS

Tuffingarna på dubbla tillägg måste räknas tidigt trots att uppgiften ser svår ut. Men de brukar vara med och göra upp om det i de här loppen och bägge hästarna har levererat fina prestationer med rådande förutsättningar tidigare.

 

14 Mellby Harissa var ju exempelvis trea bakom Kali Smart i slutet av november från dubbla tillägg. Nu startar hon endast 20 meter bakom och Bergh låter nöjd med var han har henne för dagen. Det här är ju en stenhård märr i ljusa stunder och hon besegrade ju Click Bait från dödens på Örebro i höstas...

 

15 Sharp Dream har hittat tillbaka till formen och den gamla hedersmärren är vass när hon får känna sig modig. Senast var hon väldigt fin när hon gick på i spåren och sedermera landade utvändigt ledande Västerbo Lexington inför slutkurvan. Denne är ju ingen bluff, men hon plockade enkelt ned “Bergharns” häst efter starka 1.09,5/800. Given!

 

9 La Plus Belle var urtapper från tillägg näst senast då hon avancerades fram utvändigt Tidore Degato varvet kvar och på en lite regnig oval till slut sträckte nosen först efter en jämn duell dessa emellan. Hon kunde klockas till 1.13,8/1000 och det var bra sett till förutsättningarna och på det sättet. Senast blev det för tufft i spåren mot bra hästar som Conrads Massiv och Havbergs Viking, men hon höll ändå till tredjeplatsen och har hon tagit det loppet på rätt sätt bör hon kunna utmana här. Hetast från mellanvolten.

 

8 Eye on the Hill leverar ofta gedigna och bra prestationer. I början av december var hon ute och mötte flera tuffa märrar i Youanas lopp, bland annat segrande Alhambra Mail bör nämnas. “Unters” häst travade då först i tredjespår sista 800 och höll bra hela vägen via en avslutning på 1.11,5/800. Då var hon dessutom fortfarande bara tre år och ställdes mot äldre ston. Nu kommer hon närmast från en årsdebut som var okej, hon gjorde ett hyggligt lopp som tvåa men var chanslös mot Namaste.

 

12 Kali Smart låter ju stallet väldigt nöjda med för dagen och de tror att hon får ett toppår. Hon tjänade ju fina pengar i slutet av förra säsongen och var riktigt fin i några diamantstolopp, både försök och final. Hon besegrade ju då bland andra Mellby Harissa enkelt, men stod då också 40 meter före och fick trava i spets. Nu har hon fått lite pengar på sig och dessa ska bäras, vilket jag inte tror är något problem. Men att hon redan i årsdebuten ska vinna från mellanvolten, nja det kan bli tufft. Det kan fattas lite tempo, vilket även stallet meddelar. Hon är inte borta, men särskilt het som spelobjekt får hon ej anses vara i det här loppet.

 

1 Domingoa förstärks med Erik och ekipaget är spetsfavoriter. Tränaren ser väldigt gärna sin häst i den positionen. Nu åker framskorna av och hon är troligen mogen att rekordsänka, vilket också kommer krävas om hon ska räcka här. Ska ej ses som helt borta, men någon het segerchans är det inte trots spets då det är några märrar som trots tillägg ska vara för tuffa emot.

 

RANKING

A-HÄSTAR

14 MELLBY HARISSA

15 SHARP DREAM

B-HÄSTAR

9 LA PLUS BELLE

8 EYE ON THE HILL

B/C-HÄSTAR

12 KALI SMART

C-HÄSTAR

11 LALEH PELLINI

1 DOMINGOA

3 LADY BELUGA

13 MISS SILVER

6 WITTY

4 NANNY´S GIRL

D-HÄSTAR

2 GRACE GAMBLE

5 BAMBI A.F.

7 LA PARADETA

10 AROSEFORYOU
 

        AVDELNING 3

           SPETSANALYS

1 Aloha Chip kan nog pipa iväg lite bättre än vad vi har sett, men får ändå svårt att svara 2 Classic Gal. Denne ska sedan i sin tur försöka svara 3 Bravo Sabotage vilket kan bli lite jobbigt och jag har känslan av att Uhberg kommer vara riktigt resolut i sin styrning. 6 Alert Vendil får normalt sett jobbigt att ta sig förbi dessa men är ganska snabb och kan tänkas vara med och köra lite initialt. 7 Piccadilly är även han rätt snabb och en bra häst, men det känns som att han är bättre på att hålla ut hästar än ta sig förbi invändiga på ren explosivitet och spåret är svårt.

 

SPETSFAVORIT: 3 BRAVO SABOTAGE

 

RYGG LEDAREN: 2 CLASSIC GAL

 

SEKUNDÄRA SPETSHÄSTAR

 

2 CLASSIC GAL

6 ALERT VENDIL
 

           LOPPANALYS

“Eva, Eva” med Lars-Kristerz spelas i bakgrunden medan jag funderar lite ytterligare gällande hur bra 3 Bravo Sabotage egentligen är. Det är klart att han kan springa och stammässigt ser det ju heller inte helt illa ut då han är helbror till Bravo Navarone, vilken även är på väg tillbaka efter gaffelbandskada som det låter. Men nog om Navarone och tillbaka till “Sabotagen”. Han är snabb ut och ganska så rejäl som modell. Trots spår sida vid sida om Classic Gal håller jag honom som spetsfavorit och från täten stretar han emot länge. Men han har trots allt inte imponerat mot några topphästar under karriären och jag är inte så säker på att han står emot min tipsetta som kan vara lite hårdare.

 

Vilken är 10 Black Mission som liftade med i rygg på Önas Prince i årsdebuten och blev trea efter runt 1.09,0/500. Han har kapacitet så det räcker och blir över för ett sådant här lopp och det är bara att titta på insatsen han svarar för i E3-revanschen i vintras. Trots att han blir hängandes i tredje och får en tuff väg fram till dödens, samt faller ur aktionen lite och tappar fart 350 meter kvar, biter han sedan ihop och tar ett fjärdepris. Halva fältet gjorde bort sig i det loppet, ja det stämmer, men det förtar inte prestationen som var mycket bra av en 69-oddsare och han var före en sådan som Vici Volantes i mål. Bakspår är bakspår, men han ska trots allt vara favorit i loppet ändå kan jag tycka och vi erbjuds under tio procent i skrivande stund.

 

7 Piccadilly startar från ett spår jag inte brukar gilla att jobba med över korta häcken om det inte rör sig om en väldigt startsnabb häst. Nu kan dock hästen öppna, men det är inget spetsbud och Joakim får söka position. Han återkommer nu efter drygt två månaders vila och senast var han då femma i ett Margareta-lopp bakom hästar som Hacker Am, Readly Lavec och Zeolit. Visserligen utan att imponera nämnvärt. Men det var andra starten i Lövgrens regi och från stallet nämner man att han behövde loppet. Nämnas bör att han var fin i debuten i starten innan då han spårade runt om över korta häcken och besegrade en sådan som Son Hugo Pellini.

 

Man hör att stallet har ganska höga tankar om den här framöver och nu har han fått träna på ett tag och “Jocke” har säkert kunnat slipa på en del saker. Nu blir det barfota för andra gången i karriären och även om han var långt efter konkurrenterna förra gången han tävlade med den balansen så tål det ändå att sägas att han var nerspelad till 4,07 som vinnare i Åby Stora Treåringspris. Då mot hästar som Balsamine Font, Custom Cheval och Mr Mah Can.

 

Han är på två försök obesegrad över kort distans och jag tror att det är en fördel för Father Patrick-sonen. Sedan vill jag tro att han ska vara ordentligt i ordning här och lite får man tillåtas “gissa” när det rör sig om en singelprocentare. Motbud.

 

Sedan nämner jag även 9 Filip Winner som stod för en bra prestation från dödens senast med barfotabalans för tredje gången i karrären, vilket visat sig funka utmärkt. Under Armour var dock för tuff i tredjespår och hann förbi den sista biten. Nu slipper han den konkurrenten och möter ett mer passande gäng. Blir det lite tempo på tillställningen kan han komma in i matchen och han är helt klart segerduglig.

 

Där bakom kan man ju nämna 2 Classic Gal om denne skulle nå spets, men i ärlighetens namn finner jag märren rätt vek. Sedan har vi ju 1 Aloha Chip som är lite rejälare men läget är ju sådär. Dock mer intressant kan jag tycka. Det brukar kunna lösa sig ibland från innerspåren på snabba banor i lägre klasser.

 

Men vi lyfter istället fram 4 Miracle Gift som det intressantaste budet där bakom. Spår fyra är bra och senast gick hästen i dödens mot favoriten Bravo Sabotage, då spelade till 6,80. Det är inte alls någon tokig häst det här och han har väl aldrig varit bättre än vad han är nu. Får han loppet kan han mycket väl vara den som håller farten bäst. I skrivande stund är han streckad på under två procent.

 

…mot denne har även 6 Alert Vendil stångats på slutet och senast var han tvåa bakom Bravo Sabotage och spurtade då in före Miracle Gift till andraplatsen. Han är snabb ut och vad får vi, runt två procent även här!

 

RANKING

A-HÄSTAR

10 BLACK MISSION

7 PICCADILLY

B-HÄSTAR

3 BRAVO SABOTAGE

9 FILIP WINNER

B/C-HÄSTAR

4 MIRACLE GIFT

6 ALERT VENDIL

C-HÄSTAR

1 ALOHA CHIP

2 CLASSIC GAL

5 VALERIA WARECO

11 CHASED

12 DARK ANGEL AVENUE

8 SOBEL NILS

D-HÄSTAR

-

 

Steen Juul får tipset i V75-3 med 10 BLACK MISSION.


 

        AVDELNING 4

           SPETSANALYS

2 Under Armour har galopperat i två av tre voltstartslopp, men inget av dessa har varit i starten och i en start blev han störd en bit in i loppet. Voltstart är därför inget problem och han kliver iväg rätt bra efter en bit. Med tanke på hur han har sett ut på slutet och det faktum att 1 Typhoon Face inte är världens enklaste häst så tror jag att Lövgren sitter i spets efter en kort bit.

 

SPETSFAVORIT: 2 UNDER ARMOUR

 

RYGG LEDAREN: 1 TYPHOON FACE

 

SEKUNDÄRA SPETSHÄSTAR

 

1 TYPHOON FACE

8 ROTATE
 

           LOPPANALYS

2 Under Armour gjorde det bra under fjolåret utan att glänsa, men man såg ändå att det fanns något i hästen. Det blev sedan regibyte och i sitt nya stall har han inte svikit. Lövgren måste vara väldigt tillfreds med hästens två lopp i hans regi och senast imponerade han i ett lite enklare gäng med seger trots tredjespår mest hela loppet. Nu är det tuffare hästar emot, men han står på start och huvudscenariot är att han når ledningen. Kan han besegra enklare hästar med tredjespår ska han väl kunna besegra tuffare hästar från tät och ja, nog ska han kunna leda loppet länge. Kanske hela vägen för det är en tuffing med skallen efter fader From Above.

 

1 Typhoon Face är också ute efter ledningen, men han är inte helt enkel i volten och risken är att utvändiga konkurrenten är lite snabbare. Skulle Johan däremot nå tät med den här Muscle Hill-avkomman, ja då kan det räcka långt för han tål att gå i ett tufft tempo och ska ej köras snyggt. Det stenhårda Defi d´Aunou-blodet hittar vi som morfar.

 

8 Rotate har varit kanonbra en längre tid och efter att ha glänst i monté såldes han på auktion och levererade direkt när han åter provade lyckan i sulkylopp. Två raka dödensviktorior har det blivit och jag är väl lite inne på att det är så det ska gå till om han ska vinna även det här loppet. Björn intar knappast den positionen över tre varv dock, men han vill nog gärna ha det läget inför slutvarvet och kontrollera fältet därifrån. Ska vara hårt betrodd och är tidig på kupongen.

 

Förstahästen får dock bli 12 E.Type Cash då är under fem procent i skrivande stund. Det är därmed högt spelvärde i honom och vi har sett sådana här lopp vinnas från dubbla tillägg mer än en- och två gånger tidigare. Det är trots allt en dansk derbytvåa vi pratar om och E-kullen skojar man inte bort. Han utmanade då Extreme i en tuff upploppsstrid och vi har sett denne besegra Slide So Easy nyligen i sin årsdebut. Det är inte omöjligt att fältets enda Ready Cash:are visar vilket blod som regerar och blåser han runt de kan vi spela “This Is The Way” hela kvällen!

 

Där bakom finner vi 13 Panamera samt 14 Ganyboy, vilka båda är pålitliga över distansen. Jag tycker dock att den förstnämnda är något hetare här då jag finner honom lite vassare på speed. Kolgjinis häst vann visserligen senast i en liknande uppgift, men det är lite tuffare emot nu och det blev ändå kört till hans favör i det senaste loppet. Främst platschanser båda två men är det någon som ska vinna är det nog Panamera.

 

5 Tyson Dimanche är stark och trivs med tempo hela vägen. Läget behöver inte vara så tokigt och stämmer det kan han vara med där framme och hugga.

 

9 Adiago Trot och 11 All Star är båda högkapabla i ljusa stunder, men också väldigt osäkra av sig och framför allt den sistnämnda har varit väldigt stökig i volten. Till en väldigt låg procent behöver det inte vara fel att strecka de då de har kapaciteten för att vara med där framme felfria. Men det är ändå en del som behöver stämma.

 

RANKING

A-HÄSTAR

12 E.TYPE CASH

8 ROTATE

2 UNDER ARMOUR

B-HÄSTAR

1 TYPHOON FACE

13 PANAMERA

B/C-HÄSTAR

14 GANYBOY

C-HÄSTAR

5 TYSON DIMANCHE

9 ADIAGO TROT

11 ALL STAR

6 IMAGINE BOKO

7 QUITE SPECIAL

D-HÄSTAR

10 VOLOCITY DE VIE

4 DIAMOND HALL

3 SCOCCOS FLEURY
 

        AVDELNING 5

           SPETSANALYS

Lite klurig spetsstrid. 1 Ubiquarian Face samt 2 Staro Leonardo är två topphästar som är snabba vid full laddning och den invändiga höll ju upp ledningen senast i silverfinalen från samma läge senast via solfjädern. Det var dock med lite tur och nu står 8 Kung Edward längst ut. Han har spetsat från spår åtta i tuffa lopp tidigare och jag tror att Rikard når spets initialt för att sedan släppa till en bra rygg. Kan de hålla Kolgjinis häst instängd så lär ju Lövgren eller 3 Sweetman vara först framme. Jag väljer att tro på “Jocke” och Leonardo.

 

SPETSFAVORIT: 2 STARO LEONARDO

 

RYGG LEDAREN: 8 KUNG EDWARD

 

SEKUNDÄRA SPETSHÄSTAR

 

3 SWEETMAN

1 UBIQUARIAN FACE
 

           LOPPANALYS

Ibland vill man tro för mycket på ett scenario när man har en häst man gillar, men även när jag väger ned det hela mer nyanserat så tror jag faktiskt att 2 Staro Leonardo har en realistisk möjlighet att nå ledningen här. Hästen är snabb ut vid full laddning, han har det värsta spetshotet sida vid sida och håller han bara ut denne bör han kunna få överta ledningen av 8 Kung Edward som jag tror flyger till spets initialt för att sedan släppa omgående. Ja, det är kanske lite luddigt, men inte alls otänkbart och en formstark Staro Leonardo i spets, ja vem ska ta ned honom? Det scenariot bygger ju givetvis på att Lövgren trycker av honom ordentligt, men det kan likväl bli det motsatta för hästen går ju kanonbra även i ryggar. Ska oavsett ses som en het segerkandidat då han är väldigt kapabel när han tävlar på topp och var läcker i starten efter lite vila med en passande resa.

 

9 Farlander Am är väl det främsta motbudet. Hästen hade en enorm utveckling ifjol och han visade sitt höga kunnande även nu i årsdebuten. Jag vet inte riktigt hur fort det gick från det att han galopperade, men jag har runt 1.12,2/1900 och det är rätt hyggligt. Man brukar ofta säga att topphästar tar sådana urblåsare på rätt sätt och har han gjort det så lär han vara redo för en riktigt stark prestation nu på Jägersro. Persson väntar sannolikt med att sätta in attacken till 6-700 kvar och när han är i form har vi sett hur bra det brukar bita i spåren. Given! 

 

Dessa två sticker ut, men löser det sig från läget för 1 Ubiquarian Face är även han en tidig utmanare om segern. Det gick fort senast och hästen rullade över när Adrian ryckte tussarna, vilket var förklaringen till galoppen. Skulle han rent av nå spets är det givetvis en mycket bra segerchans. Över distansen har han levererat toppinsatser tidigare och för att ta ett exempel så vann han uttagningsloppet till Kriteriet med halva upploppet från spets.

 

6 Spickleback Face är benhård och har även bra fart i sig, men hur ska det gå till här? Halvt vingelläge och sedan är de främsta motbuden lite snabbare i benen. “Pelle Lennart” får reda ut det taktiska men det lär bli lite knivigt. Det kan dock alltid lösa sig bra och han är ju stark som brännvin och distansgynnad. Fjärdevalet.

 

3 Sweetman blir en del betrodd och visst är han bra. Men nu är det tuffare hästar emot och även om Erik återigen skulle hitta till ledningen så tror jag inte ens att “nedförsbacken” på Jägersro räcker för att den hästen ska hålla undan här.

 

RANKING

A-HÄSTAR

2 STARO LEONARDO

9 FARLANDER AM

B-HÄSTAR

1 UBIQUARIAN FACE

6 SPICKLEBACK FACE

B/C-HÄSTAR

11 APAPMAND

10 PAYET D.E.

C-HÄSTAR

7 ZIO TOM JET

5 MR PERFECTION

3 SWEETMAN

8 KUNG EDWARD

D-HÄSTAR

4 LA GRANGE

12 DEMOLITION MAN F.

 

Joakim Lövgren tippas i V75-5 med 2 STARO LEONARDO.


 

        AVDELNING 6

           SPETSANALYS

När en topphäst har spår ett bakom bilen brukar det vara svårt att ta en längd. Nu är det 1 Demon Ima det rör sig om och han kommer att öppna bra. Han höll upp ledningen från Åbys innerspår i comebacken, men det säger inte jättemycket då det är helt andra hästar emot här. Men det kommer som sagt att gå fort och kan “Demonen” bara fånga upp en sådan som 3 Pere Ubu lär det vara avgjort. För när han väl får upp den riktiga toppfarten tar sig ingen förbi.

 

SPETSFAVORIT: 1 DEMON IMA

 

RYGG LEDAREN: 3 PERE UBU

 

SEKUNDÄRA SPETSHÄSTAR

 

3 PERE UBU

8 IL DUCE BOKO
 

           LOPPANALYS

Mycket bra klass på bronsloppet och det är ingen hemlighet att sporten ofta är bra när vi befinner oss i södra Sverige. 1 Demon Ima stöter väl på det tuffaste motståndet hittills, men de flesta vet att hästen är mogen att matcha dessa. Speciellt då det kan bli ledningen. Senast blev Easy Cash för svår att nå i en speeduppgörelse men man kan inte begära så mycket mer av ”Demonen”. Han avslutar 1.11,9/1500 med 1.09,3/700 när Johan kastade loss från andra utvändigt. 

 

Mer passande uppgift nu när de tuffaste konkurrenterna har tilldelats sämre spår och som sagt, lyckas bara Johan hålla ut övriga ekipage bakom sin Demon bör häst och kusk ha ganska goda möjligheter att spåra runt om på en snabb Jägersrobana. .....men man ska ändå ha i åtanke att hästen går fortfarande med skor och det finns barfotatravande konkurrenter som har en annan hårdhet, vilka kan bli tunga i spurten.

 

En av dessa är 9 Rackham som jag håller ganska högt. Han är sedan tidigare härdad mot kullens värstingar i Hail Mary med flera och det är en kraftfull Love You-avkomma det här. Han var inte helt hundra i årsdebuten men såg ganska bra ut fram till sista sväng då han började slarva lite med aktionen i takt med att han blev lite trött vid temposkärpningen och galopperade. Det viktiga är dock att Christoffer var nöjd med hästen med tanke på förberedelserna inför det loppet, och han nämner även att han kändes bättre än väntat då. Nu ska han vara betydligt bättre, vilket också kommer att krävas för att blanda sig i segerstriden. Är Rackham åter i form är han med där framme och gör upp om segern.

 

Sedan måste även 10 Oxidizer räknas. Senast gjorde han ett topplopp från dödens på en låg 12-tid. Han avslutar 1.10,9/1000 med 10-fart sista 100 över upploppet. Han har visat sig vara effektiv från alla positioner och mår säkert bra av en resa i ryggar nu efter ett sådant lopp. Han kommer avsluta starkt och bara det stämmer lite så kan det räcka hela vägen.

 

Bra för klassen är även 8 Il Duce Boko som är döpt efter Mussolini och dennes gamla smeknamn, vilket betyder “ledaren”. Får väl svårt att nå någon ledning från det här spåret, men annars är ju  barfota runt om för första gången givetvis en faktor som kan slå väl ut. Spåret är dock som sagt inte det roligaste och jag ser väl inte riktigt hur det ska gå till från läget mot de här hästarna. Men har han turen med positionerna är han inte borta.

 

Första barfota blir det även på stallkamraten 2 Romero där det även är aviserat amerikansk sulky för första gången. Det kan givetvis ge en kick och det här är en häst med höga toppar. Tyvärr är han lite svår i starten men han får ändå inte räknas bort helt även med en resa i kön.

 

3 Pere Ubu tyckte jag var överstreckad senast i finalerna men han stretade emot bra och lyckades hålla undan. Nu galopperade dock Timo Lane bort sig i sista sväng och jag hade velat sett den duellen hela vägen för Berghs häst såg rätt stark ut i det läget. Hur som så lär Pere Ubu få svårt att räcka mot dessa även om han når tät, vilket heller inte är något som jag håller som huvudscenario. Min tro är ju att han når ledarryggen och sämre hästar har skrällt från den positionen. Sammanfattat så får han det svårt, men helt borta är han inte med tanke på eventuell position.

 

Erik upp på 11 Hurricane River är också lite småintressant. Uppgiften ser normalt sett väldigt svår ut men får Erik lite extra snurr på honom och det klaffar fullt ut kan det gå. Knappt streckad.

 

RANKING

A-HÄSTAR

1 DEMON IMA

9 RACKHAM

10 OXIDIZER

B-HÄSTAR

8 IL DUCE BOKO

2 ROMERO

B/C-HÄSTAR

3 PERE UBU

11 HURRICANE RIVER

C-HÄSTAR

7 BORUPS RACING

5 ECLIPSE AM

4 ARVID S.H.

12 CHAMPIONS PEAK

D-HÄSTAR

6 RED MILE BRODDE
 

        AVDELNING 7

           SPETSANALYS

Det är några snabba hästar med och det kommer att laddas på flera håll för att nå position. Till slut lär dock någon av 6 Racing Mange eller 7 Cyber Lane sitta i tät och med tanke på spåren dessa emellan, och det faktum att den sistnämnda gör årsdebut, sätter jag mina pengar på att Lövgren når den positionen.

 

SPETSFAVORIT: 6 RACING MANGE

 

RYGG LEDAREN: 3 GIVEITGASANDGO

 

SEKUNDÄRA SPETSHÄSTAR

 

7 CYBER LANE

3 GIVEITGASANDGO
 

           LOPPANALYS

Lövgren har haft bra snurr på stallet en tid nu och hästarna har levererat fina insatser på löpande band. 6 Racing Mange är inget undantag och han var knallfin i årsdebuten. Man såg hur gärna Lövgren ville ned i banan och ge han ett passivt upplägg, men det gick inte och då återstod bara dödens. Efter att Antonsen tryckt sig till spets med Lionel gick det väldigt långsamt en bit och farten skruvades upp på bortre långsidan. “Mange” avslutar då runt 1.08,8/800 från dödens och avgör i ganska enkel stil. Det är starka papper.

 

Här har han framför allt ett riktigt motbud och det är 7 Cyber Lane, vilken brukar vara i ordning när det vankas årsdebut. Men det gäller att välja sina strider och trycka av honom och Johan vet att det är svårt att ta en längd på ”Mange”. Dessutom har ”Cybern” fått gått bakifrån i flera tidigare årsdebuter. Det ser därför helt upplagt ut för Lövgrens åttaårige Orlando Vici-son som lär få dämpa när han har nått täten.

 

För vem ska sätta upp tempot om Johan tar det lugnt i starten? 10 Mellby Free årsdebuterar även hon och balansen är oklar. Hur som så låter det ej påställt och hon tas förmodligen lugnt och får gå en repa till slut. 9 Floris Baldwin trivs klart bäst i ryggar och körs knappast upp utvändigt ledaren. ...och Conrad har vingelläge med 8 Ferrari Sisu, där han förvisso låter tillfreds med hästen formmässigt, men det är vingelläge.

 

Ja, det luktar helt enkelt körning sista 800 och då spelar det nog ingen roll hur fort Cyber Lane springer för en frisk Racing Mange lägger nog inte loppet om han har fått bestämma så länge.

 

RANKING

A-HÄSTAR

6 RACING MANGE

B-HÄSTAR

7 CYBER LANE

B/C-HÄSTAR

10 MELLBY FREE

9 FLORIS BALDWIN

8 FERRARI SISU

C-HÄSTAR

3 GIVEITGASANDGO

2 ISLAND LIFE

5 NIGHT BRODDE

D-HÄSTAR

1 OSTERC

11 PARTIZAN FACE

4 MELLBY DRAKE

 

6 RACING MANGE tippas i V75-7.
Olle Berntsson

Olle Berntsson

Travexpert