Bli Medlem Logga in
V75-KRÖNIKA, Åby 8 maj
OLLES HÖRNA

V75-KRÖNIKA, Åby 8 maj

för 2 år sedan

Varje torsdag blir ni serverade en V75-krönika från spelgänget på Andelstorget.se. Ni har också möjlighet att köpa in er i andelssystemet riktat mot just den här krönikan, ett exklusivt V75-system om endast tio andelar. På lördag går V75 av stapeln på Åby och det är Travtjänstens chef Andreas Henriksson som tagit över stafettpinnen..

HÄR KÖPER NI EN ANDEL I V75-KRÖNIKAN

Wow, vilka race vi har att se fram emot på Åby! Paralympiatravet är ett enormt bra lopp som bjuder in till spekulation, speciellt efter lottningen där Ecurie D. drog spår åtta. Når han ledningen och hur mycket kostar det? I Kungakannan ser det upplagt ut åt Önas Prince, men Drottningens är desto mer oviss. Samtliga försöksvinnare övertygade och jag tog med mig ett intryck lite extra...

 

Drottning Silvias Pokal inleder och Eagle Eye Cherry är favorit. Fjolårets kulletta (seger i såväl Oaks som Breeders’ Crown) är en komplett tävlingshäst, hon är både snabb och stark och har ett löphuvud av guld. Det ska dock sägas att årets två segrar har blivit billiga och nu bör hon bli mer synad. Fifty Cent Piece såg seg ut 800 kvar i försöket, men Bergh fick snurr på henne och hon vann på topptid efter en urstark insats – vem sa att “jänkarna” räknar steg och frågan är vem som var tröttast efter loppet, hästen eller kusken? Hon har chans, men visst luktar det dödens på nytt? Jag är stormförtjust i Redéns merca Honey Mearas. Trots att Eagle Eye Cherry vann med en gäspning och trots att Fifty Cent Piece gjorde ett kanonlopp på topptid, var det intrycket på Honey Mearas jag tog med mig mest från försöken. På sättet Örjan måttar in henne mot ledande Bank Wise As var läckert och Readly Express-dottern visade fin inställning när hon satte dit nosen först. Hon visade hög kapacitet redan i sin förra regi, men har vuxit till sig under vintern och tagit ett kliv till i sin utveckling hos Daniel Redén. Honey Mearas är min vinnare av Drottning Silvias Pokal!

 

I Konung Gustaf V:s Pokal är det svårt att säga annat än att Önas Prince är hästen att slå. Han har sett finare och fräschare ut i år och vann kvalet lekande lätt via en visslande avslutning. Det troliga är att han tidigt sitter i ledningen och sedan bör det bli ganska lugnt då ingen vill “offra sig” i dödens. I ledningen har han bara förlorat en gång och han blir svårslagen. Per Nordström låter oerhört självsäker i att han har hästen i toppform och det ser nästan “för bra” ut. En tänkbar spik. Vid gardering nämner jag Robert Berghs Rome Pays Off som gjorde ett tappert lopp i försöket som knappt slagen av Wild West Diamant. Det är en tung häst som bör ha gått framåt med det loppet i kroppen och Bergh kan det här med att toppa formen till storlopp. Jag sitter med förtidsspel på honom hos ATG Sport till 35 gånger pengarna och har inte gett upp hoppet, även om jag inser att Önas Prince har bra chans.

 

Paralympiatravet är ett otroligt bra lopp. Fransyskan Delia du Pommeraux, som slog Face Time Bourbon vid seger i vintras, ser ut att bli favorit sedan Ecurie D. lottats till spår åtta. Den duon utmanas av Who’s Who, Aetos Kronos, Very Kronos med flera - mums! Det var olika badankor som vann varje gång när jag körde det här loppet i karet igår och det lutar åt gardering, men jag undrar om inte Ecurie D. ska gälla som favorit trots allt? Han bör kunna köra sig till ledningen och får jag välja på att luta mig mot Björn Goop eller Eric Raffin är valet enkelt...

 

Övriga lopp då? Tja, V75-2 tycker jag är ett roligt lopp där spelarna sprider strecken. Knapp favorit när dessa rader skrivs är Kryptonite Hanover, men jag är inte så varm på honom. Det är en stor häst som inte är vässad i träningen utan bör behöva ett par lopp för att hitta formen, dessutom har han ett snävt spår i volten. Jag har lagt mycket krut på det här loppet och efter videokollen sticker en häst ut lite extra. Läge att spika och koppla grepp där övriga spelare garderar? Ja, just nu lutar det åt att jag spikar den här på systemet V75-krönikan, men jag kommer givetvis stämma av med Travtjänstens värmningsman på plats innan inlämning så allt var till belåtenhet i värmningen.

 

Jag önskar er ett stort lycka till på spelet och må bäste häst vinna!

 

Andreas Henriksson, Travtjänsten

HÄR KÖPER NI EN ANDEL I V75-KRÖNIKAN

Travtjänsten

Travtjänsten

Tipstjänst