V75-KRÖNIKA, Gävle 22 maj
OLLES HÖRNA

V75-KRÖNIKA, Gävle 22 maj

för 1 år sedan

Varje torsdag blir ni serverade en V75-krönika från spelgänget på Andelstorget.se. Ni har också möjlighet att köpa in er i andelssystemet riktat mot just den här krönikan, ett exklusivt V75-system om endast tio andelar. På lördag går V75 av stapeln på Gävle och det är stor jackpot på spelformen och hela 61 miljoner kronor ligger i potten. Det är GillaTravs Lukas Berggren som tagit över stafettpinnen.

HÄR KÖPER NI EN ANDEL I V75-KRÖNIKAN

Vi fick med oss en jackpot från förra lördagens omgång på Umåker och prognosen säger hela 61 miljoner till ensam vinnare, vilket lockar något oerhört. Omgången ser rolig ut och det är Gävle som vanligt helgen före Elitloppet. Prins Daniels lopp är huvudnumret där vinnaren får en plats till Elitloppet nästa söndag. 

 

Stefan Melander sitter på trumf då man fick spår ett med Disco Volante samt spår två med Milligan´s School. 1 Disco Volante (V75-6) blir klar favorit och förutsättningarna med spår ett över 1 609 meter är optimala. Han ses här som klar spetsfavorit och är sedan hästen att slå för övriga. Han vann senast från just ledningen över kort distansen och sprang 1.10,3/1640 meter och slog Missel Hill. Man vill till Elitloppet och nu blir det barfota runt om igen, vilket är optimalt. Men jag brukar att ha svårt att spika Disco Volante och han är svår att räkna på. Brukar kunna vara ojämna i sina prestationer och jag litar inte på att han kommer att spåra detta runt om. 

 

9 Gareth Boko (V75-6) gjorde debut i sin nya regi Jerry Riordan senast och vann på ett mycket övertygande vis. Klockan landade på 1.09,9/1640 meter och detta med tillsynes gott om krafter sparade. Magnus A Djuse var lyrisk efter loppet och var extremt nöjd med hästen. Motståndet är tuffare nu och han kommer behöva vara minst lika bra för att vinna denna gång. Jag varnar för att det finns risk för viss bakslag efter en sådan prestation han stod för senast. Tävlar någon av dessa på topp så vinner dom mest troligt. Men jag kan hitta minus på favoriterna och jag väljer att jaga skräll här. Pass upp för 4 Harran Boko samt 10 Racing Mange som båda är givna på min kupong. 

 

Omgången bästa spik hittar jag i avslutningen och detta i 7 Admiral As (V75-7) som ska ses med toppchans att vinna detta oavsett resa. Detta är en häst som har oerhört högt kunnande men som haft problem med en del skador och har alldeles för lite pengar på sig. Under fjolåret var han bland annat ute i fyraåringseliten på Solvalla under Elitloppshelgen och var spelad till fem gånger pengarna. Han var på väg mot en andraplats bakom Ecurie D. men galopperade dessvärre kort före mål. Han hade slagit en sådan häst som Click Bait och sprunget en låg 09-tid över kort distans, vilket är mycket starka papper. Reijo Liljendahl håller honom oerhört högt och detta är stallets bästa häst. Stall Liljendahl har visat toppform senaste veckorna och att Admiral As återkommer efter vila ser jag bara som ett plus. Han kommer vara fräsch och har tidigare tävlat mycket bra efter lite längre vila. Vann årsdebuten 2020 över just 2 640 meter och vann även 1/9 på Solänget efter ha varit borta cirka tre månader. Han är anmäld med bike nu och han har tävlat i den vagnen en gång tidigare och detta var just i Fyraåringseliten förra året när han galopperade bort andraplatsen. Han blir klar favorit och att spika i avslutningen brukar inte vara något jag föredrar. Men omgången i övrigt ser öppen ut och jag har grym feeling att Admiralen löser detta! 

 

Jag väljer även att spika i V75-2 som är ett öppet stolopp. Jag är helt inne på att 7 Maggiore med Marc Elias når ledningen från springspåret och sedan spårar detta från start till mål. Hon kommer närmast från en imponerande seger på Jägersro där hon trots en resa utvändigt om ledaren visade sig starkast. Hon var bland annat under fjolåret med i Breeders' Crown finalen på Eskilstuna som vanns av Eagle Eye Sherry. Två lopp i kroppen efter lång vila nu och man säger från stallet att man siktat mot detta lopp. Formen ska vara på topp och hon är obesegrad i ledningen. Hela vägen Marc, det känns lite som en eller alla här! 

 

V75-3 är ett öppet lopp över 1 640 meter och här är det givet att jaga skräll. Jag vill varna kraftigt för 10 Rio Alta Wine som är mycket intreesant här som lite spelad. Han var senast ute i ett försök till Kungapokalen och såg i sista sväng ut att gå mot en finalplats men galopperade 350 kvar i rygg ledaren. Motståndet är enklare nu och formen är på topp. Under 10% i skrivande stund och han får man inte missa. Även i V75-5 vill jag varna för 2 Powerbank samt 8 Hombre D. som är roliga som lite spelade. 

Gillatrav

Gillatrav

Travportal, travexperter