Bli Medlem Logga in
V75-KRÖNIKA, Mantorp 5 juni
OLLES HÖRNA

V75-KRÖNIKA, Mantorp 5 juni

för 2 år sedan

Varje torsdag blir ni serverade en V75-krönika från spelgänget på Andelstorget.se. På lördag går V75 av stapeln på Mantorp och det är våra vasse expert Anton Larsson som tagit över stafettpinnen.

HÄR SPELAR NI V75 MED VÅRA EXPERTER

Efter en fantastisk Elitloppshelg som vi nu har hunnit smälta så blickar vi framåt mot en ny V75-omgång. Denna gången på Mantorp som är känd som en riktig racerbana. Att leta hästar i främre träffen är en klassisk klyscha men just på Mantorp där upploppet endast är 177 meter så är mitt råd att titta åt spikförslag med låga nummer.

 

SPIKEN

V75-5 är ett klass 1 lopp över sprinterdistans med tolv startande. Klar favorit blir Alessandro Gocciadoros 4 Zorro Wind som var ute senast i lördags och gjorde en makalös prestation. Hade då bricka sju och togs lugnt i starten för att sedan med drygt varvet kvar avancera fram utvändigt ledaren (Laradja Vrijthout) och successivt höja farten. I sista sväng hade Zorro Wind knäckt ledaren och brisade undan på finfina tiden 1.10.3. Att slå en så fin häst som Laradja så lätt tyder på extrem kapacitet och hästen är i alldeles för låg klass. Värst emot är Nurmos kapable 5 Aragon As som har sett fin ut sista tiden. Dock tror jag helt enkelt att italienaren som är obesegrad på svensk mark är alldeles för bra häst för stunden. Via bricka fyra kan han nog köras till tidig ledning (för vem vill ha honom utvändigt?) och sedan bör det vara spel mot ett mål. 72 spelprocent i skrivande stund är så klart inte något stort värde men det känns likväl inte överstreckat. Spiken känns stabil att lufta sig emot!
 

SKRÄLLEN

I V75-3 kommer min stora varning i omgången som jag absolut inte missar att strecka. 11 Milligans School var ute i Gävle och tävlade om en Elitloppsbiljett, blev då fast med en hel del sparat på snabba 1.09.9 vilket talar för att formen bör vara god. Denna gången är distansen 1 000 meter längre men motståndet känns å andra sidan mer överkomligt. Bakspår är givetvis ett minus men på den längre distansen finns åtminstone tid att komma in i matchen. Favorit i loppet blir 4 Short In Cash och det är enligt mig rätt då han förmodligen kan komma till spets och dessutom trivs på lite längre distanser vilket han visat främst nere i Frankrike. Ingen häst jag går på dock då han är relativt ny i klassen. Detta är ett lopp jag streckar ett par stycken och Milligans School med dokumenterad form till i dagsläget ynka åtta spelprocent är given hos mig.
 

I övrigt tänker jag försöka fälla 8 Önas Prince (V75-6) i fyraåringsloppet som är lördagens bästa lopp rent sportmässigt. Fem raka segrar kommer Per Nordströms stjärna med men här är jag inte säker att han kan komma till spets trots sin startsnabbhet. Han går absolut bäst i den positionen och även om det finns vinstchans från andra positioner är motståndet tillräckligt bra för att klå honom. Garderar ni lite bredare missa inte 9 King Schermer som gjorde ett makalöst lopp i Köpenhamn för drygt två veckor sedan. Kanske kan vara miljonhästen?
 

Kul omgång och vi hoppas på lika fina sportsliga prestationer som vi såg på Solvalla i helgen.

HÄR SPELAR NI V75 MED VÅRA EXPERTER

Andelstorget

Andelstorget

Spelexpert