V75-KRÖNIKA, Örebro 1 maj
OLLES HÖRNA

V75-KRÖNIKA, Örebro 1 maj

för 1 år sedan

Varje torsdag blir ni serverade en V75-krönika från spelgänget på Andelstorget.se. Ni har också möjlighet att köpa in er i andelssystemet riktat mot just den här krönikan, ett exklusivt V75-system om endast tio andelar. På lördag går V75 av stapeln på Örebrotravet och först ut i Andelstorgets spelgäng är Travtjänstens Per-Anders Johansson.

HÄR KÖPER NI EN ANDEL I V75-KRÖNIKAN

 

Det är V75 på min hemmabana Örebro på lördag och det känns stimulerande. Det är spännande hästar som kommer på besök med Seismic Wave, Very Kronos, Sorbet och Moni Viking i första hand. Eftersom jag ska jobba är jag tillåten att vara på plats på banan på lördag, det för att kolla värmningar och samla in all tänkbar information. Att vara på plast på V75-dagar är alltid något extra även om det är trist att man i stort sett är själv på publiksidan.

 

I denna krönika ska jag gå igenom ett V75-lopp och även rekommendera tänkbara rubrikhästar. Nu ska man ha med sig att detta skrivs under torsdagen så strecklistan är ännu vansklig och mycket av den sista, och bästa, infon kommer ju sista dygnet innan första V75-start.

 

       V75-1

    Spetsstriden:

Jag håller faktiskt 1 Mellby Ess som knapp spetsfavorit trots att Örjan Kihlström kommer från springspår med 6 Surf’n Turf. Mellby Ess visade från spår fem på tillägg senast att han är vass ut och Petter är en duktig startkusk. Petter är även offensivt lagd och jag kan tänka mig att han testar i spets. Andrahandsfavorit på spets är 6 Surf’n Turf som öppnade vasst från spår fem på tillägg senast. 3 Sato är heller inte oäven från start. Han spetsade en del tidigt i karriären och öppnade snabbast från sin volt från spår ett på dubbla tillägg senast. Dock har Mellby Ess och Surf’n Turf bättre spår. Spetsranken blir därför: 1-6-3-2.

 

Rankning V75-1: 3-10-5-6-8-9-1-2-11-4-12-7

 

    Loppanalys:

3 Sato är en väldigt bra häst då han tävlar på topp. För första gången i karriären körde någon annan än tränaren senast och Sato gjorde en väldigt bra prestation vid segern. Som nämnts ovan kan Sato öppna från start och det bör bli en bra position. Han gick utvändigt ledaren sista varvet senast och är ganska oöm för positioner. Då han har bättre läge än värsta hotet 10 Eddy West får han tipset. Eddy West kan allt de dagar han får det att fungera. Senast gick han 1.10 blankt sista varvet utan att pressas efter ett lopp i fjärde utvändigt, det såg häftigt ut. Nu fungerar han inte lika bra alla gånger utan han kan ibland bli väldigt häftig. Han brukar dock hålla sig lugn med rygglopp och han är sylvass på speed. Det är inte alltid lätt att runda fält på Örebro men Eddy West måste räknas. 5 Four Guys Dream var inte vässad inför årsdebuten, man hade det här loppet i sikte. Han gjorde det bra och såg lysande ut tycker jag. Han kommer säkert göra en kanoninsats. Dock är spåret ett frågetecken, han öppnade långsamt från samma spår i volt på Solänget i augusti och tappstart är tufft i dessa sammanhang, speciellt på Örebro. 6 Surf’n Turf är obesegrad i spets och gick undan snyggt senast. Hittar han till ledningen stiger chanserna, han känns inte så jättehet om han måste gå i andraspår. Det är öppet så bred gardering behöver inte vara fel i V75-1.

 

OMGÅNGENS BÄSTA SPIK:
Det är tveklöst 6 Seismic Wave (V75-2). Han har vunnit alla gånger han kommit tillbaka efter vila i Timo Nurmos regi och var läcker då han vann bronsdivisionen från bakspår i samma lopp i årsdebuten i fjol. Här ser spets ut att vara vikt för honom och är han sedan inte sjuk vinner han detta. Det blir oerhört hög spelprocent men vinstchansen ligger också på den nivån.

 

ROLIG SKRÄLL:

3 Digital Lucky (V75-4) har startat sällan men gjort det bra i årets starter i ny regi. Han har vunnit två segrar med orutinerade Jonas Gylling i vagnen och nu kör Carl Johan Jepson. Visst är det hårt emot och tidsmässigt kan han inte mäta sig med dessa hästar hittills. Digital Lucky kommer dock sänka rejält, han är ganska snabb ut och har bra spår så spets är ingen omöjlighet. Och, kuskpluset från Gylling till Jepson är gigantiskt.

HÄR KÖPER NI EN ANDEL I V75-KRÖNIKAN