V75-KRÖNIKA, Umåker 15 maj
OLLES HÖRNA

V75-KRÖNIKA, Umåker 15 maj

för 1 år sedan

Varje torsdag blir ni serverade en V75-krönika från spelgänget på Andelstorget.se. Ni har också möjlighet att köpa in er i andelssystemet riktat mot just den här krönikan, ett exklusivt V75-system om endast tio andelar. På lördag går V75 av stapeln på Umåker och det är dubbeljackpot på spelformen och hela 58 miljoner kronor ligger i potten. Det är Travtjänstens Göran Dellbro som tagit över stafettpinnen, passande nog har Göran Dellbro Umåker som hemmabana.

HÄR KÖPER NI EN ANDEL I V75-KRÖNIKAN

Umåkers V75-tävlingar med jackpot innehåller tävlingar av klass och storfräsarna är på plats för att ladda inför den stora travhelgen på Solvalla i slutet av månaden. Daniel Redén och Robert Bergh är tränare som haft det upplägget de senaste åren men nu kryddas V75-loppen även av Björn Goop som anmäld ett flertal heta samt Timo Nurmos som även han skickar upp hästar av hög klass. Lägg till formtränaren Jörgen Westholm och det är kryddat för sport på den högsta nivån.

 

När man pratar om elit går måste vi direkt gå till Bergh Johanssons Memorial, femåringsloppet som är lite av ett startskott för de intressanta duellerna vi kommer att få se av våra nya stjärnor som skall ta plats i eliten. Don Fanucci Zet (V75-6) har redan skaffat Elitloppsbiljett och med fru fortuna på sin sida har jag också väldigt lätt att ta ställning just i dagens lopp. Hail Mary med i listorna och inte ens favorit kan ju tyckas som spelvärd men jag ser faktiskt honom som troligare vinnare av Elitloppet än att han just i dag skall lugga Redéns favorit efter grovjobbet på utsidan.

 

Nyckelhäst i omgången blir Sverige-debuterande femåringen Alcide Roc (V75-5) som också gör sin första start i träning hos Björn Goop. Att det inte handlar om någon dussinhäst har jag fått klart för mig och sättet han dundrade runt till seger i juni ifjol på Vincennes på 11,7/2100 m blev jag smått imponerad av. Han har matchats tufft på slutet och gjort bra prestationer men det har inte gillats av de franska domarna som plockar bort honom för skönhetsfel i travet. Ingen direkt dålig travare i Sverige som jag ser det och sättet han visades upp senast i kvalet på Årjäng var läckert. Fick dra undan med ett avslutade 1.14-varv och jag kommer att vara väldigt sugen på att ta ställning för succé direkt nu i första loppet för Björn.

 

Missle Hill (V75-3) blir också en storfavorit som skall vridas och vändas på men faktum är trots allt att han sällan riktigt synats på full väg och faktum är att han bara en gång sprungit undan från spetsen på full distans och den gången tog han över efter 800 m körda. Mer viktigt ändå att han inte vunnit lopp i år och visst kan man vända det till att han var ursäktad från dödens i årsdebuten och att det var snällt upplägg senast. Något riktigt klös i grejerna har jag dock inte sett och han har även brutit och inte fungerat på bästa sätt. Ja, ni förstår att det kan ligga stora pengar att hämta om det går att välta den här stora förhandsfavoriten.

 

Formtränaren Jörgen Westholm kommer knappast att gå hem lottlös från dagens tävlingar och även om han hela säsongen haft en nivå som varit jämn och säker så har jag blivit lite extra imponerad över hur han visat upp hästarna på slutet. Störst avtryck på mig har Global Attention (V75-4) gjort och oj, vilken lunk det är i den här pållen. Senast fick han tävla med jänkarvagn och barfota och bara flöt undan till väldigt bekväm seger. 12,5 sista 1500 m gjordes utan att svetten direkt trängde ut under vägen. Han har gjort bort sig förr och visst finns det med i analysen men felfri lägger han inte.

 

En stor varning för Jörgens Whelk (V75-7) måste åka läggas efter segern senast. Trots att hon hade haft ett tävlingsuppehåll bara tuffade hon undan och när de övriga var märkta av det tuffa tempot bara stampade hon vidare och vann sedan överlägset på 11,7/2140 m. Lopp i kroppen och fortsatt goda rapporter gör att hon känns alldeles för underskattad av de tidiga spelarna.

  

Kommer vi sedan bara rätt i de inledande två V75-avdelningarna finns alla möjligheter att vi kan lugga till oss fina jackpotpengar idag. Häng på!

Travtjänsten

Travtjänsten

Tipstjänst