GULDRUMMET

Spikar och skrällar på Stryktipset

för 1 år sedan

Spelformen börjar lysa ikapp med sommarsolen! Gott om bra träffar för vårt gäng på sistone, med 13 rätt och 571.000 kronor in för Umeåmaffian förra helgen i spetsen. Nu ser lördagens runda av Stryktipset minst sagt trevlig ut: EM inleder och Allsvenskans återkomst avslutar. Däremellan Division 1-fotboll som brukar göra gott för utdelningen. Vi har bett fyra spelläggare plocka ut bästa spiken och bästa skrällen - håll tillgodo!

 

--

 

Bästa spiken:

 

Ricky: England känns som en bomb, det var en jämn batalj mot Tyskland men engelsmännen visade sig ha den bästa dagen av lagen och kunde vinna rättvist. Det största pluset för England är att man kunnat rotera laget och enligt många har man bättre spelare på bänken än i startelvan. Ukraina har gjort sitt nu, vinsten mot Sverige kostade både skador och slitna ben. Hur ska dom orka ladda om här? Tycker det är överlägset bästa spiken på bongen.
 

Umeåmaffian: Vi är väldigt inne på att inleda Stryket med dubbla EM-spikar. Danmark gillas verkligen av oss och drömlotten Tjeckien ska förvaltas. Procenten på populära dansken kan dock bli i högsta laget. Vi får se. Däremot kommer vi att spika England trots hög procent, där vill vi helt enkelt inte slösa streck. Vi är visserligen inte Englands största fans men nog är raden och intrycket stabilt. Ukraina hade flax mot Sverige, det tycker vi bestämt, och glöm heller inte den likbleka insatsen mot Österrike samt hur tufft man långa stunder hade det mot Holland. Nej, vi spikar England och går vidare.
 

Sporttjänsten: Danmark rankas högt på vårt kontor och vi fortsätter att gå hårt på laget. Damsgaard och Dolberg briljerade senast och den "resa" som inleddes i och med Eriksens kollaps känns väldigt svårstoppad. Danmark har haft småskadeproblem på flera spelare, men bredden gillas. Oavsett vilka elva danskar som startar så lär vi bjudas på show igen av detta passningsskickliga, offensivt heta gäng - då är man för bra för Tjeckien.
 

Andelstorget: Inget snack om att Brommapojkarna är alldeles för bra för division ett norra. Målskillnaden börjar bli löjlig och vinsterna landar bekvämt på kontot varje vecka numera. Gefle är inte dåliga men när Brommapojkarna har två spelare i Cosic och Faraj som inte skulle göra bort sig i Allsvenskan blir laget svårstoppat. Tillsammans har dom gjort fler mål än flesta lagen gjort totalt. Här vinner Brommapojkarna på nytt.

Bästa skrällen:

 

Ricky: Halmstad har inlett Allsvenskan ungefär som många förutspådde, det är riskminimering och hårt jobb som gäller för Haglunds gäng. Försvarsspelet är i fokus och det är extremt svårt att komma igenom Ante Johanssons backlinje. Hammarby ska så klart vara klara favoriter speciellt hemma på konstgräset men Halmstad kan bli en svår nöt att knäcka. Både krysset och den väldigt lite streckade tvåan kritar vi ner.
 

Sporttjänsten: Snart halvvägs in på säsongen är BP obesegrat, med 34-5 i målskillnad. Inte mycket talar för någon större svacka och visst stinker det uppflyttning. På lördagen spikas BP av många - men vi väljer att gardera. Gefle borta är inte så enkelt. Nu kommer Gefle från två raka, ganska sura bortaförluster men innan dess var trenden klart positiv med sex raka torsk och islossning framåt. Inte så konstigt sett till det materialet Gefle har, inte alls tokigt. Någon gång måste (väl?) BP dippa en aning - gör man det på lördagen kan sviten spricka. Kul att strecka Gefle.
 

Umeåmaffian: Degerfors var positivt innan vilan och få nu in efterlängtad publik på Stora Valla. Vi tycker dock att favoritskapet mot Östersund är på väg att överdrivas. Visst, flera jobbiga matcher för Östersund under våren men effektiviteten fanns där och 3-0 mot Sirius var perfekt innan uppehållet. Östersund sågas av många och även vi kan se laget ryka denna säsong - samtidigt vet vi att laget gillar sin underdogroll. Vi är långtifrån säkra på att Degerfors bara går ut och förvaltar favoritskapet här - kittlande procent på att Östersund gör en "Östersund" och trotsar oddsen.
 

Andelstorget: Österlen kommer från 5-0 i veckans Svenska Cupen möte med IFK Malmö och även om det så klart kostar energi att spela så pass tight så tror vi att det gjort gott för självförtroendet då seriespelet har startat trevande. Vänersborg har vi hyfsad koll på och det är inget dåligt lag på något sätt men att laget överpresterat råder det inget tvivel om. Detta blir en jämn match och ca 20 procent på Österlen är ett fynd.

--

Gott om starka och roliga tankar - du är varmt välkommen att hoppa in i de system som passar!

 

Umeåmaffians lyxlirare

Umeåmaffians åtta helgarderingar

Umeåmaffians storstryk

Sporttjänsten

Rickys Spelvärda

Andelstorgets Experter

Andelstorgets hunka

Häftig helg, minst sagt - mot nya vinster!
 

Andelstorget

Andelstorget

Spelexpert