Sporttjänsten reder ut storfavoriterna
GULDRUMMET

Sporttjänsten reder ut storfavoriterna

för 1 år sedan

Sverige streckas hårt på söndagens Europatips men är ändå inte ens nära att vara kupongens största favorit... Vilka bjässar kan bränna? Vi frågar landslagsfantasterna Sporttjänsten!

--

Ja, det kommer att lämnas in många system på Europatipset som inleds med fem raka spiktvåor: Sverige, England, Italien, Spanien, Tyskland. Det är förstås fullt tillåtet men då kan man inte direkt räkna med att utmana om de stora pengarna... Det "måste" bli ett favoritfall eller två för att utdelningen ska kunna sticka iväg.
 

Vi kommer att gardera England, borta mot Albanien. Ingen helt bekväm uppgift och ett Italien-influerat Albanien lär gilla utmaningen. Namn som Berisha, Hysaj och Djimsiti inger hygglig respekt och vi påminner också om Englands ganska darriga höst i Nations League. Noterbart är också att man har Polen hemma på onsdag, i den givna gruppfinalen - några procents felfokus idag och detta kan absolut bli frustrerande för England.
 

Även Tyskland garderas. Visst, 3-0 mot Island i veckan sände lovande signaler. Tyskland körde på stenhårt direkt och oväntat var det INTE, efter att ha avslutat 2020 med fruktansvärda 0-6 mot Spanien. Löw slutar efter EM och det känns helt och hållet rätt men vår feeling är att tyskarna kommer få ihop det hyggligt och vara redo för "en sista sommar" med Löw. Fortfarande har man dock förstås grejer att bevisa och att idag gästa Rumänien kan bli en gnutta bökigt. Vi har haft ett gott öga till Rumänien i ett par år och att det finns individuella "skills" är solklart. Skön start på kvalet då man i torsdags tappade 2-0 till 2-2 mot Nordmakedonien men sedan avgjorde sent via Hagi-grabben. Vi gillar Rumäniens chanser att bli tvåa i denna grupp och tja, ska Tyskland tappa några poäng i detta kval är detta rent krasst det "bästa" läget.
 

Ett retat Spanien spikas dock mot Georgien. Direkt slarvigt av Spanien senast - det tar vi som en garanti för rätt koncentration idag. Visst var Georgien småtrevligt mot Sverige men nej, detta blir någonting annat. Georgien bjöds på upprepade lägen att ställa om mot Sverige och “såg” därmed bra ut - inte lika bjussigt motstånd idag, kan vi faktiskt lova. Spik även på Italien borta mot Bulgarien. Vi har varit rejält peppade på Italien i några år nu. Har helt enkelt slutat förlora under Mancini (23 raka utan torsk) och idag är det absolut toppchans. Bulgarien har egentligen haft en fallande trend ända sedan man kraschade i bronsmatchen 1994... Lite överdrivet såklart men just nu är man ruskigt svagt. 0-3 mot Schweiz i torsdags efter tolv minuter - direkt pinsamt.

 

Sverige då? Vi läste Georgien-matchen som övermod. Det var så att säga show beställd av svenska folket och ödmjukheten fanns inte riktigt där. Bättre skärpa idag måste vi kunna ta för givet och att Emil Forsberg startar känns bra. Kosovo har varit ett roligt landslag att följa sedan man kom in i UEFA-värmen och man lär fortsätta i rätt riktning, med allt bättre organisation och med massor av "boll" i truppen. Zeneli, ex-Elfsborg, är en av spelarna som definitivt kan göra avtryck på den här scenen och det är överlag rätt fina klubbadresser i Kosovos trupp. Det går absolut att snacka upp Kosovo både ett och två snäpp, samtidigt som det ändå bör sägas att man i höstas gick 1-2-3 med blott fyra gjorda mål i en Nations League-grupp beståendes av Slovenien, Grekland och Moldavien. Vi landar litegrann "mittemellan" här. Oddset på Sverige är dryga 1.70 och det tycker vi är lockande. Dryga 70 procent på Europatipset är dock någonting annat, inte alls lika lockande.

 

Så, det var vår genomgång av favoriterna. Mer finns förstås att säga om kupongen och jobbet är gjort även i övriga matcher, kan vi lova. Två system öppnade - välkommen ombord!

 

Sporttjänsten - 192 kr.
Sporttjänsten Super - 480 kr.
 

Vi har förresten också Topptipset och ett par Bomber (extrapengar!) öppnade. Häng gärna med oss idag, om det passar!
 

Sporttjänsten

Sporttjänsten

Tipstjänst