Sporttjänsten spikar Juve i 13-jakten
GULDRUMMET

Sporttjänsten spikar Juve i 13-jakten

för 1 år sedan

Europatipset redan på tisdagen denna gång. Champions League inleder innan framförallt League One tar över - där behövs förstås koll och koll är precis vad Sporttjänsten sysslar med. Som vanligt ger de sin syn på några av kupongens matcher här i Guldrummet.

--

I Champions League är tankarna väldigt klara. Procenten på Juventus ser onekligen ut att landa tråkigt högt och den som vill gardera kan onekligen peka på procenten - men nej, vi spikar. Juventus hittade ju till slut forceringen i bortamötet och överlag gillar vi trenden. Att man nu snabbt greppar taktpinnen tar vi för givet och Ronaldo accepterar knappast “förnedringen” i att åka ut mot sina landsmän ikväll. Att Porto har stort frågetecken för Pepe ska också noteras: som vi skrev inför första mötet, knappt någon har bättre koll på hur Ronaldo ska stoppas än polaren Pepe. Hur som helst, vi börjar med trist men stark spik. Att gardera Dortmund blir ju däremot givet. Har 3-2 i ryggen från bortamötet mot Sevilla och tål därmed kryss och även 0-1 och 1-2. Det var kanske inte helt lyckat med genomkörare mot Bayern i lördags. Avbräcken på Sancho, Akanji och Witsel är inte heller helt lyckade - framförallt den sistnämndes lugn hade varit nyttigt ikväll. Risig trend för Sevilla men skickligheten finns och att “bevaka” är inte Dortmunds bästa gren. Som procenten ser ut är X2 absolut en lösning.

 

Sedan handlar det alltså främst om League One. Att Hull toppar den tabellen är ärligt talat en rätt rejäl överraskning för oss. När man åkte ur The Championship i somras var man verkligen en klubb i fritt fall och visst lyfter vi på hatten över lagets säsong hittills. Segrarna på sistone har dock kommit på snudd på enklast möjliga program och innan dess var trenden oroväckande. Nu hoppar man verkligen upp i svårighetsgrad igen då man gästar Peterborough. Dessa står på samma poäng men med två matcher färre spelade - och med mäktiga 12-2-1 här hemma. Sur torsk i helgen men bra form en längre tid. Folket streckar tätt men för oss är ettan är det solklara förstastrecket. Hull-tvåan skippas! Avslutningsvis flaggar vi för skräll i Swindon-Oxford, där gästernas favoritskap känns bräckligt. Oxford har fastnat i måltorka: fem raka utan seger och bara ett mål framåt på dessa matcher. Blir tufft även ikväll mot ett Swindon som kämpar för kontraktet och som spelat upp sig ganska markant. 1X-lösningen ser inte dum ut.

 

Vi jobbar vidare med den roliga kupongen och kommer vara rejält “påställda” när det är dags för inlämning. Ta plats i våra system:

 

https://spela.svenskaspel.se/spela-tillsammans/ombudslag/22152-andelstorget-gotthornan/spel/178616/1272805?search=gotth%C3%B6r
 

https://spela.svenskaspel.se/spela-tillsammans/ombudslag/22152-andelstorget-gotthornan/spel/420866/1272811?search=gotth%C3%B6r (få andelar kvar!)

Mot 13 rätt!

 

 

Sporttjänsten

Sporttjänsten

Tipstjänst