GULDRUMMET

Stryktipset V.24

för 2 veckor sedan

Sommarkupong med norska matcher och även en hel del division ett från Sverige. Vi älskar dessa kuponger och glada för att alla matcher spelas under lördagen! Vi har synat omgången i sömmarna och vill du hellre lyssna på dragen så finns podcasten publicerad både här i “Guldrummet” men även på YouTube.

 

BÄSTA SPIKEN?

Umeåmaffian: Vi tycker att det ser ganska enkelt ut att ranka storfavoriterna på lördagens version av Stryktipset. De två vi gillar allra bäst är Sandviken och Bodö/Glimt - det ska mycket till för att vi "slösar streck" i dessa matcher. För Bodö är det bara segerstaplande som gäller för att börja ta ifatt det man tappat - och vi har sett laget bygga mäktiga sviter de senaste åren. Kristiansund hade fullständigt sjukdomskaos innan uppehållet och det var kulmen på en urusel vårsäsongen. Lär skärpa sig men nej, ett äntligen utvilat Bodö/Glimt rör man inte. Sandviken är bara för bra för BK Forward.

Andelstorget: Sandviken känns som en stabil spik denna vecka. Ska vara bäst i denna serie och trots att det kanske inte gått riktigt så bra som vi och många andra trodde inför säsongen. Stark vinst senast mot habila Karlstad. Nu möter man ett riktigt svagt Forward som inte är tillräckligt bra för denna serie. I övrigt gillar vi Bodö/Glimt som behöver börja vinna nu mest hela tiden för att jaga ikapp starka Lilleström och Molde i toppen. Kristiansund är inte tillräckligt bra och bara skrapat in en poäng på sju första matcherna. Läcker dessutom rejält bakåt och här bör Bodö göra minst två. Stabil bortaspik.
 

BÄSTA SKRÄLLEN?

Umeåmaffian: Åtvidaberg har varit sorgliga att följa sedan degraderingen från Allsvenskan. Var häromåret nere i Division 2 och ifjol var nedflyttningen återigen nära. Klarade sig med knapp marginal men det vete tusan om man lyckas med i år. Blott en seger på tolv omgångar hittills och en fattig offensiv. Här hemma är man uppe i 306 raka minuter utan mål och man väntar faktiskt på säsongens första hemmaseger. Man blir ju inte jättesugen på att spika Åtvid, som klar favorit. Motståndet är förvisso ett bräckligt Lindome som släppt in smått tokiga 33 mål. Här däremot även visat någon typ av högstanivå och gjort gott om mål framåt. Tog sig samman i kritiskt läge ifjol och att nu gästa ett ängsligt Åtvid kan passa bra. Den nostalgiske får gärna spika Åtvidaberg - vi jobbar däremot skräll! Tokgardering även i HJK Helsingfors-AC Oulu. Det har varit uppehåll i Finland och HJK ställs mot ett mycket välmående lag. Favoritfallet där kan vara en given nyckel till jättepengar!


Andelstorget: GAIS är obesegrade hemma hittills och ska vara med i absoluta toppen i denna serie. Sist hade man dock klara problem med seriens svagaste lag IFK Malmö och till denna match saknas en hel del spelare som är avstängda. Vi vill åtminstone ha med krysset då Vänersborg är ganska svårspelade om än ha överpresterat något hittills. Vi tror inte heller det är bara spika Vasalund som vi även varnade för förra veckan. Gefle är inte mycket sämre och har gjort riktigt fina resultat hittills. Vasalund kommer få slita rejält för poängen här. Vi kikar åt X2 lösningen!

 

Andelarna hittas på: https://spela.svenskaspel.se/spela-tillsammans/ombudslag/22152-andelstorget-gotthornan

 

/Andelstorget-Gotthörnan

Andelstorget

Andelstorget

Spelexpert