GULDRUMMET

Stryktipset V.45

för 10 månader sedan

Platserna till VM ska fördelas och vårt Svenska landslag har en tuff uppgift då vi onödigt torskade i Georgien. Det är dock raka rör och enda som räknas är vinst mot Spanien. Vi slog spanjorerna hemma så varför inte kunna upprepa det? Tro på det bara! Stryktipset har analyserats både i podden och nedan får ni bästa dragen och skrällarna i skriven form. 

 

Bästa spiken?

Umeåmaffian: Härlig gruppfinal mellan Kroatien och Ryssland där förutsättningarna är solklara: Kroatien måste vinna. Det fixar man! Hemmafavören i Split är blytung och anfört av Modric, suverän i landslaget under  hösten, står Kroatien redo. Gott om potentiella matchvinnare. Ryssland bytte coach efter EM och det var klokt, liksom ytterligare generationsväxling. Bra leverans under hösten men också en del flyt, levde rejält farligt mot både Slovakien och Slovenien. Här väntar det riktiga elddopet och det tror vi icke att Ryssland är moget. Kroatien-procenten sticker nog inte iväg alltför mycket och då spikar vi gärna!

 

Andelstorget: Vi tycker att Nederländerna är bra för stunden och efter uttåget i EM har laget bara släppt in två mål på fem matcher. Van Dijk är tillbaka i försvaret och skapar trygghet. Nog har man mött mycket sämre lag men målfabrikationen kan ingen klaga på. Depay lyser för stunden med 9 mål och 6 assist i kvalet och det känns som en spännande generation man har på gång. Vann mötet mot Montenegro med 4-0 hemma och bör städa av denna matchen klart. Nederländerna är en säker spik att luta sig emot

 

Bästa skrällen?

Umeåmaffian: Vi skulle kunna tänka oss Sverige här, faktiskt. Vi tror bestämt på en bra insats och att det plötsligt är Spanien som klarar sig med krysset gör såväl krysset som tvåan mer intressant. Kruxet är dock att folket ogärna släpper Sverige, så det rena spelvärdet på X2 blir ju begränsat (även om många "bra" system lär spika Spanien till schysst procent. Lurigt, det där). Nå, vi tar spanska doldisgänget Fuenlabrada istället. Svår bortamatch mot ett Valladolid som vill tillbaka till La Liga. Här saknar dock favoriten sin målmaskin Weissman, ett tjockt minus. Det kan mycket väl vara skillnaden i en förmodat tight, målsnål match. Vi jobbar Fuenlabrada, det är ju inte varje dag!

 

Andelstorget: En kul skräll på kupongen är Serbien som spelar en ren gruppfinal mot Portugal om direktplatsen till VM. Aldrig lätt att möta ett av världens bästa landslag borta men Serberna har hot framåt för att kunna vinna denna matchen. Krysset hjälper ej serberna som måste vinna till varje pris och således är det främst tvåan som det ”roliga” skrälltecknet. En klassisk gubbagardering 1/2 är på sin plats här men missa ej tvåan som potentiell kupongrensare.

 

Normal starttid på Stryktipset landslagsvecka till trots. Ni hittar andelarna på: https://spela.svenskaspel.se/spela-tillsammans/ombudslag/22152-andelstorget-gotthornan

 

Stort lycka till

/Andelstorget

Andelstorget

Andelstorget

Spelexpert