Superonsdag med stora potter i CL
GULDRUMMET

Superonsdag med stora potter i CL

för 3 veckor sedan

Umeåmaffian glänste med sin miljonvinst på Umeåmaffians Råbiff i helgen: 13 rätt på Stryktipset och 1.166.711 kronor in. Nu ger man sin syn på superonsdagen då Champions League-höjdarna ska lösas på både Topptipset med 250 000 kr extra och på Bomben med en rullpott på 343 653 kronor.

--

Champions League får ibland en del "kritik" för att vara för favoritbetonat under gruppspelet men tisdagen gav ett par skrällar. Att Dinamo Zagreb skulle ta ner Chelsea hade vi ärligt talat på känn - men kraschen för Leipzig mot Shakhtar såg vi INTE komma. Här kommer några av våra tankar inför onsdagens CL-kväll!
 

Topptipset onsdag - 250 000 kronor extra
 

Kvällens jätte är förstås Barcelona, som inte ens betalar 1,10 i odds hemma mot Viktoria Plzen. Barcelona är bra igång och självklart är segerchansen väldigt stor. Vi kan ändå tänka oss att slå ett litet slag för Plzen och smyga med skrällgarderingen på några system i alla fall. Plzen har återtagit tronen i Tjeckien från Slavia Prag, det Slavia som var här på Camp Nou och tog poäng av Barca häromåret. Plzen är obesegrat på tolv tävlingsmatcher denna höst och har Barcelona en sämre kväll kan detta åtminstone bli jämnare än vad många tror. När procenten ser ut som den gör är det svårt att inte lockas av gardering.
 

Match 6 ser intressant ut streckmässigt. Bayer Leverkusen har fått en riktig krisstart på Bundesliga och nu tvivlar folket på laget inför bortamatchen mot Club Brugge. Trots en del skador räknar vi dock med att ett högkapabelt Leverkusen studsar upp här. Champions League kan bli räddningen denna höst och då säger budgeten tre pinnar här. Att åka till Belgien är ingen stor sak för tyskarna och även om Club Brugge sprattlade till med några roliga insatser i Champions League förra hösten är man totalt sett för svagt för att hävda sig. När "folket" är på väg att strecka matchen väldigt tätt lockas vi av att gå på grundklassen och lita på Leverkusen.
 

Nattmatchen ska också nämnas. New York City är regerande mästare i MLS men nu är man inte ens nära den nivån. Krisar duktigt och att mästartränaren Deila lämnade i somras var tungt. Har torskat sex av de sju senaste och kommer definitivt få jobba även inatt, mot ett Cincinnati som varit ytterst svårslaget en längre tid och som är högmotiverat i jakten på slutspel. Just nu ser det ut att bli "värde" på New York City men nja, det kan vara att göra det för enkelt för sig. Vi täcker gärna upp denna och tar skrälljobbet i natten.
 

Bomben onsdag - rullpott 343 653 kronor
 

Kvällens tre höjdare är samlade på Bomben och finns givetvis även med på Topptipset. Napoli mot Liverpool är intressant. Inför säsongen snackades Napoli ner rejält efter att ha tappat stjärnor med Insigne i spetsen - men snart har alla lärt sig att uttala Khvicha Kvaratskhelia. Georgiern tillhör hela Europas stora succéspelare denna höst och är en av flera Napoli-spelare i tidig form. Väldigt inspirerande uppgift här och enkel ligamatch runt hörnet: vi ser Napoli spänna bågen och utmana ett Liverpool som inte flyger. Samtidigt kan detta bli en högtempomatch som Liverpool ju i grund och botten trivs med. På Bomben blir utgångstanken målrikt och att absolut öppna upp för hemmaskräll. Napoli 1,2,3 mot Liverpool 0,1,2,3,4 blir ramen som sedan kapas kul utifrån systemstorlek.
 

Även på San Siro vädras mål då Inter får Bayern München över sig. Några riktigt svettiga insatser från Bayern tidigt denna säsong och trots att Lewandowski är ett minne blott kan Bayern ladda ur som egentligen inget annat lag kan. Sadio Mané har kommit in i det bra. Lite sämre effektivitet i de senaste matcherna men inte läge att tvivla på formen. Blir kämpigt för Inter, detta. Champions League har överlag varit misslyckat för Inter på senare år - och inte bara för Inter, de italienska lagen i stort. Kan "sprattla till" (likt Napoli i matchen ovan, förhoppningsvis…) men några seriösa bud är man inte - tråkigt men sant, tycker vi. Nu kommer Inter från blytung derbyförlust och åtta insläppta på säsongens fem första matcher oroar. Nu spekuleras det i att veterankeepern Handanovic petas till förmån för Onana - inte perfekt att ha en osäker målvaktssituation när Bayern kommer på besök... Dessutom lider Inter förstås av skadan på Lukaku. Bayern-maskinen målar här: vi kräver minst två av gästerna. Inter 0,1,2,3 mot Bayern 2,3,4,5 blir ramen vi utgår från.
 

Avslutningsvis Tottenham-Marseille från en grupp som även innehåller Frankfurt och Sporting: väldigt svårt att se Spurs bomma avancemanget, det kan vi direkt slå fast. Är obesegrat denna höst men vi sätter ingen knallform. Hade det exempelvis kämpigt mot West Ham nyligen - och att Manchester City väntar till helgen bör nog också nämnas. Harry Kane bra igång men överlag fortfarande en del potential att få ut, vi väntar definitivt med bättring så småningom. Marseille är en speciell klubb som är kul att ha med på den här nivån - och enligt den egna självbilden SKA man vara här. Ovanligt stabilt förra säsongen men att tränarprofilen Sampaoli ändå var missnöjd och stack i somras var onekligen lite typiskt denna klubb. Tudor coachar nu, han satte rejäl fart på Hellas Verona förra säsongen men detta är onekligen en annan arbetsmiljö. Är dock bra igång och det finns profiler med en still going strong Payet i spetsen - ingen Alexis Sanchez ikväll dock. Denna är lurig och ur Bomben-synpunkt är ett lynnigt Marseille ofta intressant att ha med på kupongen: vi kommer leta spektakulära resultat här och utesluter varken klara siffror för Spurs eller skrällseger för Marseille. Läge att vaska några "trista" tecken, typ tvåan på Spurs och ettan på Marseille, för att dra upp Bomben-potentialen.

--

Det var det - vi kryddar med den “sista touchen” ikväll och hoppas träffa snyggt igen. Andelarna hittas HÄR - ta gärna rygg och stort lycka till!
 

Umeåmaffian

Umeåmaffian

Spelexpert